Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Coq Au Vin

 

Coq au Vin

 

Jeg vil tro at denne fantastiske klassikeren i likhet med mange andre ble til fordi man trengte å gjøre det meste utav de råvarene man hadde tilgjengelig.

Gammel seig hane og sikkert en eller annen høne som hadde utspilt sin rolle på gården, gjorde sine eiere en siste tjeneste.

Sammen med den langt fra beste vinen, holdbare grønnsaker som løk, gulerot

og selleri sørget de for et godt, næringsrikt, rimelig, og enkelt måltid.

 

Nå til dags er gammel verpehøne notorisk vanskelig å finne, og noe sier meg at deilig mør kylling ikke er noen dårlig erstatning.

Coq au vin er en fantastisk enkel rett å lage og den passer stort sett på seg selv slik at du kan stelle deg mens du venter på at gjestene kommer.

 

Dette trenger du for 4 godt sultne personer.

 

8 kyllinglår

1 Stor løk

1 gulerot

3 stenger selleri eller ¼ knollselleri

1 boks hermetiske tomater

200 g bacon

300 g Champignon eller aromasopp

½ flaske rødvin

3 dl vann

8-10 fedd hvitløk

3 Laurbærblad

1 SS maizena

Smør

Et par kvister Timian eller ½ ts tørket

Salt

Pepper

 

Del kyllinglårene i to. Grovhakk alle grønnsakene og del soppen i 4. Skjær baconet i strimler.

Varm opp en stor gryte ha i smøret og brun kyllingen godt.

Ta opp kyllingen og ha i baconet. Når baconet har fått litt farge har du oppi resten av grønnsakene.

La frese i noen minutter mens du skreller hvitløken og knuser hvert fedd med flatsiden av kniven.

Gjør pure' av de hermetiske tomatene, eller mas de gjennom en sikt.

Ha hvitløken i gryten. Ha i tomatene og fres til all veske er borte. Ha i krydder og litt salt.

Legg kyllingbitene i og hell over rødvin og vann.

Skru ned varmen og la putre under lokk i en time eller to på svak varme. Ta vekk fett og grums som kommer til overflaten med en skje.

Når kyllingen er ferdig, tar du den opp.

Rør ut maizenaen i litt vann ha i sausen la koke opp, smak til med salt og pepper, og legg kyllingen tilbake.

Rør forsiktig slik at alle kyllingbitene får saus på seg og server med god potetmos eller for eksempel ris.

 

 

 



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits