Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boris blir grinete og hvordan oppbevare surdeig

 

En sur og misfornøyd Boris møtte meg da jeg kom hjem i dag. Matfar ble borte et døgn lengre enn planlagt. Det likte Boris særs dårlig.

Selv om jeg hadde matet Boris godt før jeg dro, hadde jeg i et anfall av sinnsykdom lat Boris stå i kjøkkenskapet og ikke der han burde ha stått i et så langt fravær av næring, kjøleskapet.

Det medførte at Boris var ganske sjaber da jeg kom hjem.

 

Nå har jeg kastet mesteparten av Boris bortsett fra 20 gram og gitt Boris 40 gram mel og 40 ml vann. I tillegg har Boris fått seg et ny rent og pent hjem. Du bør når du kommer i gang ha surdeigen din over på et rent glass hver gang du baker.

Jeg håper at den tøffe behandlingen han har fått ikke fører til at han stryker med.

 

Oppbevaring av surdeig

 

Surdeig kan klare seg ganske lenge uten å ta kvelden. Hvis det er slik at du ikke baker hver dag, er det best å oppbevare surdeigen i kjøleskapet. Da klarer den seg fint i ca en uke før du bør gi den mat. Du bør la surdeigen stå i romtemperatur noen timer før den går i kjøleskapet.

Skal du reise bort for en lengre periode er det to ting du kan gjøre.

 

Det ene er å fryse surdeigen jeg vil anbefale at du fryser ganske mye siden en del av bakteriene ikke kommer til å overleve. Jeg har prøvd frysing og det fungerer greit.

 

Det andre du kan gjøre er å tørke den. Dette er en metode jeg ikke har prøvd, men deler av Boris skal fryses og andre deler tørkes.

Jeg håper at tørking fungerer fint for Boris siden det hadde vært hyggelig å kunne sende litt av Boris til surdeigsentusiaster i posten.

 

5 kommentarer

dandilion

02.01.2011 kl.14:55

Godt å se at det foreløpig går bra med Boris. Venter spent på fortsettelsen :)

LeChef

02.01.2011 kl.15:02

dandilion:Boris viser heldigvis tegn på rask rekonvalens :)

02.01.2011 kl.17:46

Kult : )

LeChef

02.01.2011 kl.18:16

Anonym:At Boris tålte å bli misshandlet er veldig kult.

I alle fall for meg. Hadde Boris tatt turen hadde jeg blitt litt deppa:)

LeChef

03.01.2011 kl.22:06

Anonym: Blingset litt når jeg svarte på dette.

Regner med at det du faktisk siktet til var muligheten av å få tilsendt Boris i Posten :)

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits