Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ventetiden er over

 

Eller det vil si ventetiden er neste over. Jeg må vente i minst 20 minutter før jeg kan sette tennene i Boris sitt 1. brød. Dutften som brer seg gjennom huset pirrer smaksløkene mer enn litt :)



6 kommentarer

dandilion

03.01.2011 kl.23:26

Mmm.... Det ser godt ut :)

LeChef

03.01.2011 kl.23:29

dandilion: Lukten er til å bli sprø av..........har tatt frem en stor tube med tålmodighet.

Magnus

04.01.2011 kl.19:30

Ser JÄVLIG!!!!! BRA!!!!! UT!!!!!

Min surdeigbase jeg satte igår hadde hevet seg godt, bobler fint imorgen tenker jeg!

LeChef

04.01.2011 kl.20:33

Magnus: Ble ikke så aller værst. Fint at surdeigen din er på gang. Hva har du satt den på?

Skal Ta store deler av Boris å sette en deig til skikkelig laqngtidsheving til i morgen ettermiddag. Worst case får jeg veldig mye Boris :)

Magnus

04.01.2011 kl.23:30

Brukte 100 g sammalt rug til 1 dl lunka vann. Har delt opp deigen i to. Den ene fikk økologisk hvetemel + vann, den andre delen fikk økologisk sammalt hvete grov + vann.

Så får vi ser hvordan de utvikler seg til imorgen!

Så jävla gøy til å bli sprø av ..... !

LeChef

05.01.2011 kl.08:13

Magnus: Det er det, surdeigene da lager er som Boris 100% hydrasjon.

Husk å regne inn dette når du skal sette deigen.

Et fint til halvgorvt brød børha en hydrasjon på mellom 68-75 %

Dvs 680-750 ml vann pr 1000 g mel.

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits