Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ny start

Nå har jeg, for en stund tilbake klart å ta livet av Boris II og Doris.
Litt mye reising og litt mye skjødesløshet. En surdeig kan klare seg i kjøleskapet leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenge, men når matfar er dum nok til å la de stå i kjøkkenskapet og i tillegg gjør en dårlig jobb i gjennopplivingen går det litt skeis.

På grunn av mild irritasjon over meg selv har jeg latt være å starte ny kultur før i dag.
Denne gangen går jeg for en mye fastere surdeig med samme hydrering som en ferdig deig vil ha, ca 68%.
En av grunnene til det er at faste surdeiger ikke er like volatile som løse surdeiger og derfor ikke like lett lar seg ødelegge av dårlig oppfølging.

Det ser og ut til at det blir en god måded før jeg skal ut på reisefot igjen. Noe som burde gi meg mer enn nok tid til å etablere en skikkelig god kultur før jeg blir nødt til å enten fryse den ned eller retardere den i kjøleskapet.

La oss kalle denne Boris Jr
Boris Jr skal etter planen være klar til å heve sitt første brød til førstkommende helg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits