Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Honolulu spareribs

 

 

Disse spareribsene er spektakulært gode, de er så gode at jeg nesten får en gastronomisk våt dagdrøm heer jeg sitter.

Tenk deg en perfekt blanding av redneck ribbe rafinert med herlige asiatiske smaker.

 

Da er du der, men bare nesten. Midt i mellom redneckland og Asia finner du Hawaii og Honolulu.

Og der hvis vi skal tro på navnet er denne herligheten blitt til nettopp der.

 

Jeg griseforspiser meg gjerne når som helst på denne svinsk gode ribba, og det synes jeg flere burde få anledning til og.

Derfor legger jeg ut oppskriften under.

 

Det tar litt tid å lage, men meste parten av tiden klarer ribba seg selv. Dette er perfekt mat til mange, og er super partymat.

Det beste av alt er at du kan gjøre alt klart kvelden før slik at alt du trenger å gjøre er å smelle den inn i ovnen i noen minutter.

Dette trenger du:

Til å trekke ribba

 

2 kilo tynnribbe

2 sitroner

1 hvitlø

1 chili

4 laurbærblad

2 hele stjerneanis

1 stor bunt persille

1 ss oregano

1 bit ingefær på lengde med tommelen din

 

Finn en gryte som er stor nok til ribba, jeg pleier å bruke en fiskegryte med rist. Alternativt kan du dele ribba i to.

Skjær sitronen i tynne skiver. Skjær hvitløken i to og skrell og skive ned ingefæren.

Legg ribba i gryten med svorsiden opp.

Dekk med sitronskivene ha krydderet i og hell på vann til ribba er dekket.

Kok opp og la så å trekke ved ca 80 grader (det skal så vidt syde i vannet) i 1-1 1/2 time.

 

Hvis du vil, kan du la ribba avkjøle seg i laken over natta.

 

Mens ribba koser seg lager du glazen som ribba skal marineres med.

 

Glaze

 

4 ss soyasaus

3 ss honning

1 dl ketchup

3 ss østersaus

1 dl nøytral olje

Saften av en halv sitron

2 ss sweet & sour chilisaus

3 fedd hvitløk

2 cm fersk ingefær ( eller ca en klump som det ytterste tommelfingerleddet ditt ganger 2)

2 ts kinesisk femkrydderpulver

1 ts knuste koreanderfrø

 

Varm alt opp i en gryte. Det trenger ikke koke.

 

Kinesisk femkrydderpulver kan du lage av dette: like deler stjerneanis, pepper, nellik, kanel, fennikelfrø. Støt alt sammen i en morter, til det blir ganske så finmalt. Har du ikke morter kan du bruke ferdigmalte krydder.

Jeg har og som regel i en god klype med tørkede chiliflak i tillegg og gjerne og noe tørket ingefær.

Oppbevar i lufttett boks.

 

Når ribba har trekt ferdig, tart du den enten opp fra laken, eller lar den ligge å godgjøre seg til dagen etter.

 

La den kjøle seg litt ned. Skjær vekk svoren og litt av fettet hvis det er veldig mye, eller hvis du ikke er kjempefan av fet ribbe. Smør den inn med glazen og la ribba ligge å trekke til seg noen timer.

 

Varm opp ovnen til 225 grader. Sett på grillelementet i ovnen og sett inn ribba midt i steikeovnen, pensle gjentatte ganger til ribba er ferdig ca 15-20 minutter. Eller enda bedre fyr opp grillen.

 

Ta den ut og del den i passe serveringsstykker. Du kan og dele opp ribba før den går i ovnen, men jeg synes den blir saftigere hvis du ikke gjør det.

 

En kald pils til og det er reneste oralorgasmen!

 

 

 

6 kommentarer

Min matgale verden

12.03.2011 kl.21:57

Åhhhh, herlig, dette vil Gubben elske, og skal prøves,

og takk for noen herlige skrivefeil som fikk meg til å le høyt;0)

(skjær hvirløen, legg kjøttet i grynten;0))

LeChef

12.03.2011 kl.22:15

kjerstisandnes: Ai Caramba! Stol aldri på skrivekontrollen ikke lett å være litt ordblind ( les slurvete)

LeChef

12.03.2011 kl.22:17

kjerstisandnes: Retta nå ;)

Guro - Kommenterer tilbake <3

12.03.2011 kl.23:44

sv: hehe skal prøve å komme med mange html-koder ettersom jeg finner gode koder ;D

Tony

12.06.2011 kl.17:45

Dette var sykt godt! Takk for oppskriften:)

LeChef

17.06.2011 kl.14:56

Tony:

Flott at den falt i smak. Lett er det å lage hvis man skal ha mange på besøk og.

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits