Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Honolulu spareribs

Disse spareribsene er spektakulrt gode, de er s gode at jeg nesten fr en gastronomisk vt dagdrm heer jeg sitter.

Tenk deg en perfekt blanding av redneck ribbe rafinert med herlige asiatiske smaker.

Da er du der, men bare nesten. Midt i mellom redneckland og Asia finner du Hawaii og Honolulu.

Og der hvis vi skal tro p navnet er denne herligheten blitt til nettopp der.

Jeg griseforspiser meg gjerne nr som helst p denne svinsk gode ribba, og det synes jeg flere burde f anledning til og.

Derfor legger jeg ut oppskriften under.

Det tar litt tid lage, men meste parten av tiden klarer ribba seg selv. Dette er perfekt mat til mange, og er super partymat.

Det beste av alt er at du kan gjre alt klart kvelden fr slik at alt du trenger gjre er smelle den inn i ovnen i noen minutter.

Dette trenger du:

Til trekke ribba

2 kilo tynnribbe

2 sitroner

1 hvitl

1 chili

4 laurbrblad

2 hele stjerneanis

1 stor bunt persille

1 ss oregano

1 bit ingefr p lengde med tommelen din

Finn en gryte som er stor nok til ribba, jeg pleier bruke en fiskegryte med rist. Alternativt kan du dele ribba i to.

Skjr sitronen i tynne skiver. Skjr hvitlken i to og skrell og skive ned ingefren.

Legg ribba i gryten med svorsiden opp.

Dekk med sitronskivene ha krydderet i og hell p vann til ribba er dekket.

Kok opp og la s trekke ved ca 80 grader (det skal s vidt syde i vannet) i 1-1 1/2 time.

Hvis du vil, kan du la ribba avkjle seg i laken over natta.

Mens ribba koser seg lager du glazen som ribba skal marineres med.

Glaze

4 ss soyasaus

3 ss honning

1 dl ketchup

3 ss stersaus

1 dl nytral olje

Saften av en halv sitron

2 ss sweet & sour chilisaus

3 fedd hvitlk

2 cm fersk ingefr ( eller ca en klump som det ytterste tommelfingerleddet ditt ganger 2)

2 ts kinesisk femkrydderpulver

1 ts knuste koreanderfr

Varm alt opp i en gryte. Det trenger ikke koke.

Kinesisk femkrydderpulver kan du lage av dette: like deler stjerneanis, pepper, nellik, kanel, fennikelfr. Stt alt sammen i en morter, til det blir ganske s finmalt. Har du ikke morter kan du bruke ferdigmalte krydder.

Jeg har og som regel i en god klype med trkede chiliflak i tillegg og gjerne og noe trket ingefr.

Oppbevar i lufttett boks.

Nr ribba har trekt ferdig, tart du den enten opp fra laken, eller lar den ligge godgjre seg til dagen etter.

La den kjle seg litt ned. Skjr vekk svoren og litt av fettet hvis det er veldig mye, eller hvis du ikke er kjempefan av fet ribbe. Smr den inn med glazen og la ribba ligge trekke til seg noen timer.

Varm opp ovnen til 225 grader. Sett p grillelementet i ovnen og sett inn ribba midt i steikeovnen, pensle gjentatte ganger til ribba er ferdig ca 15-20 minutter. Eller enda bedre fyr opp grillen.

Ta den ut og del den i passe serveringsstykker. Du kan og dele opp ribba fr den gr i ovnen, men jeg synes den blir saftigere hvis du ikke gjr det.

En kald pils til og det er reneste oralorgasmen!

6 kommentarer

Min matgale verden

12.03.2011 kl.21:57

hhhh, herlig, dette vil Gubben elske, og skal prves,

og takk for noen herlige skrivefeil som fikk meg til le hyt;0)

(skjr hvirlen, legg kjttet i grynten;0))

LeChef

12.03.2011 kl.22:15

kjerstisandnes: Ai Caramba! Stol aldri p skrivekontrollen ikke lett vre litt ordblind ( les slurvete)

LeChef

12.03.2011 kl.22:17

kjerstisandnes: Retta n ;)

Guro - Kommenterer tilbake <3

12.03.2011 kl.23:44

sv: hehe skal prve komme med mange html-koder ettersom jeg finner gode koder ;D

Tony

12.06.2011 kl.17:45

Dette var sykt godt! Takk for oppskriften:)

LeChef

17.06.2011 kl.14:56

Tony:

Flott at den falt i smak. Lett er det lage hvis man skal ha mange p besk og.

Skriv en ny kommentar

hits