Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Veiledning til Danske rugbrød

 

Dette blir noen sinnssykt gode danske rugbrød saftige og deilige.



Det første du gjør er å ta 700 g hel rug, og 500 g blandede frø bløtlegg disse over natten i en liter lunket vann. I en del oppskrifter står det at du skal helle kokende vann over, men for eksempel hel rug har en del villgjær boende utenpå skallet. Denne vil vi ha med oss i deigen.

Jeg brukte en blanding av sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner.

 

Trinn 1

 

300 g surdeig

250 g siktet rugmel

50 g grov samalt rug

210 ml lunket vann

 

Elt raskt sammen la stå 4 timer eller til den har hevet til det doble. ( husk å ta av deig til neste baking på dette stadiet 300 g)

 

Trinn 2

 

Deigen fra trinn 1

 

250 g siktet rugmel

150 g grov sammalt rug

200 g siktet hvetemel

420 ml lunket vann

75 g mørk sirup eller malt ekstrakt

40 g salt

 

Elt alt raskt sammen og ha i den bløtlagte kornblandingen med bløtevannet og det hele. Dette blir en skikkelig løs deig, men ikke få panikk!

 

La heve til dobbelt størrelse.

 

Smør brødformer godt og strø de med grov rug. Det er viktig at innsiden er godt dekket med mel.

Spa oppi deig til det gjenstår ca 2-2 1/2 cm til toppen av formene. Det er fint om du har brødformer som er litt høye. (et av mine klarte å «renne over litt under steking, men det gjør ingenting)

 

La brødene etterheve til de begynner å nå kanten på formen.

Stek ved 190 grader i minst 1 time på nederste rille i ovnen.

Det er viktig at du steker disse brødene svært godt.

 

Det kan hende at du må ettersteke de litt uten form og.

La brødene sette seg noen timer, eller aller helst til neste dag.

 

7 kommentarer

Aina

14.03.2011 kl.23:20

Om brødet skal bli glutenfritt - hva bytter jeg hvetemelet med? Bokhvete? Havregryn?

Min matgale verden

15.03.2011 kl.05:50

Tipper de var saftig og gode ja! Mmmmmmmm!!!

LeChef

15.03.2011 kl.08:56

kjerstisandnes: Gjett om, vi klarte nesten å fortere et helt et til brunsj.

LeChef

15.03.2011 kl.09:02

Aina: Alt mel Inneholder jo gluten bortsettfra fra mel av mais, hirse, ris og bokhvete. Selv vil jeg nok ertstatte hvetemelet med siktet rugmel neste gang.

Aina

15.03.2011 kl.13:40

Glimrende!! Takk, Valentin :-)

Kristine

21.03.2011 kl.20:59

Kan du skrive et innlegg om hvordan man stryker skjorter? :)))

LeChef

27.03.2011 kl.20:23

Kristine:Da er den i boks :)

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits