Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Asparges med tomat concassé

Jeg var så heldig at jeg fikk noen flotte asparges flybårne fra Provance i dag. De første våraspargesene. Disse har jeg venta på lenge. Det er få ting jeg vet om som gir meg mere vårfølelse enn disse grønne stenglene.

De fleste grønnsaker synes jeg skal ha litt krunsj. Når det kommer til aspareges er det stikk motsatt. En asparges som ikke har fått nok varmebehandling smaker lite og om noe så smaker den grønt.

Du skal heller ikke koke asparges slik det står i utalllige kokebøker. Smaksstoffene i asparges er vannløselige slik at det du ender opp med er asparges som smaker lite og vann som smaker litt asparges.

Jeg valgte å tilbrede disse små gastromiske hellighetene med litt oliveolje, smør, siron, salt , pepper ,hvitløk og tomat concassé.


Finn en stor steikepanne med lokk. Varm opp en raus klunk med olivenolje og en liten skje med smør.

Skrell den nederste halvdelen av apargesene hvis de er veldig grove og skjær av de nederste 3-4 centimeterne.

Ha aspargesene i steikepannen la de surre noen minutter på svak varme mens du rister på pannen av og til.

Ta to modne tomater skjer et kryss i de og hiv de i kokende vann til skinnet begynner å løsne, ha over i isvann, skrell, del i to, fjern kjerner og skjer i fine kuber.

Kus et par fedd hvitløk og finnhakk de. Ha det over aspargesen, klem over sitron, ha på salt og pepper. La surre videre til aspargesen er mør.

Ha i tomat concassén helt til slutt.

Det smaker god med nyhøvlet parmesan over og et stykke godt brød ved siden av.

 

 

 

 

 

 



4 kommentarer

Min matgale verden

03.04.2011 kl.08:34

Mmm, hørtes godt ut!!

Takk for tipset:0)

LeChef

03.04.2011 kl.08:36

kjerstisandnes:Asparges lar seg og lett dyrke. Spesielt på dine trakter av landet.

Det er en del hagesentre etc som har planter. Men man bør sikkert ha en fire fem planter for at det skal bli litt.

Min matgale verden

03.04.2011 kl.12:05

Hm, ikke dumt. Kanskje jeg skal prøve det, de skal ha mye vann de da antar jeg;0)

LeChef

03.04.2011 kl.20:31

kjerstisandnes:De trenger ikke, men planter du de så har du de de neste 30 årene

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits