Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boris & Doris Dy

Endelig er det litt tid til å bake igjen. B&D har jeg bare så vidt rukket å mate de siste uken. I tillegg har jeg eksprimentert litt.

B&D er velidig faste surdeiger med en hydrasjon på ca 65%. Grunnen til det er at fatse surdeiger er litt mer robuste.

Jeg har med latt et par eksemplarder av de stå i kjøleskapet i flere uker for å se hvordan de tålte det, og det tålte de helt fint. De luktet litt starmt men eller helt fine.

Når man skal gjennnopplive en surdeig som har stått så lenge tar mann kunn vare å en spiseskje eller så, ca 50 gram. Så mater man de med minst 100 g mel og i dette tilfellet 65 ml vann.

Både B&D viste seg å være like kvikke og raske. Etter et par kjappe matinger var de og frie for den litt acetylenlignende lukten surfdeig som oppbevares over en uke i kjøleskap får.

Nå blir det Focaccia på surdeig. Jeg har satt en chef som skal være klar om en 5-6 timer. Rekker akkurat en tur ut i skogen med familien først.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits