Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boris & Doris Dy

Endelig er det litt tid til bake igjen. B&D har jeg bare s vidt rukket mate de siste uken. I tillegg har jeg eksprimentert litt.

B&D er velidig faste surdeiger med en hydrasjon p ca 65%. Grunnen til det er at fatse surdeiger er litt mer robuste.

Jeg har med latt et par eksemplarder av de st i kjleskapet i flere uker for se hvordan de tlte det, og det tlte de helt fint. De luktet litt starmt men eller helt fine.

Nr man skal gjennnopplive en surdeig som har sttt s lenge tar mann kunn vare en spiseskje eller s, ca 50 gram. S mater man de med minst 100 g mel og i dette tilfellet 65 ml vann.

Bde B&D viste seg vre like kvikke og raske. Etter et par kjappe matinger var de og frie for den litt acetylenlignende lukten surfdeig som oppbevares over en uke i kjleskap fr.

N blir det Focaccia p surdeig. Jeg har satt en chef som skal vre klar om en 5-6 timer. Rekker akkurat en tur ut i skogen med familien frst.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits