Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hjemmelaget jevnet tomatsuppe

En ting jeg ikke skjønner er folk som kjøper og lager Toro tomatsuppe. Eller andre posesupper.

Suppe er så enklet og raskt å lage at de fleste ikke tar kengre tid enn å bruke en posesuppe. Bedre blir det selvfølgelig og. Denne går på ca 15 minutter.

Dette trenger du:                              



1 liter melk

2 ss mel

50 g smør

3 SS tomatpurre

Buljong

Salt

Pepper

Krydder som for eksempel merian, basilikum, hvitløk

 

Start med å smelte smøret. Surr tomatpurreen i smøret et par minutter for å få fram den gode søte tomatsmaken.

Ha i melet og la surre et minutt eler to. Spe med melk litt og litt mens du rører suppen slett mellom hver speing.

Smak til med buljong bruker du terninger trenger du to, pepper og salt, og la putre under omrøring i 7-8 minutter.

Vil du ha i Makaroni er det lurt å koke opp dette ved siden av. Denne grunnopskriften kan du leke deg med så mye du vil! For eksempel kan du ertsatte Tomatpurreen med hermetiske tomater, da må du huske å bruke tilsvarende mindre med melk. Eller erstatt noe av melken med fløte! Prøv og krutonger eller litt sprøstekt bacom og hardkokt egg.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits