Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surdeigs Focaccia

Bakingen av denn lille saken ble litt forsinket på grunn av et langt opphold ute i skogen i dag.

Regner med at husets yngre garde får med seg hver sin deilig sandwich i morgen tidlig.



Dette er fremgangsmåten

600 g surdeigschef

600 g Hvetemel

400 ml vann

100 ml olivenolje

16 g salt

Elt alt til en smidig deig. La heve til minst dobbel størrelse. Hell ut på godt oljet kjøkkenbenk.

Olje en ovnsform godt og grundig bruk rikelig med olje. Vil du ha en hel ovnspanne må du øke oppskriften til ca 2,5 kilo.

Stek ved 230 grader til fin og gylden.

Topping:

1,5 dl olivenolje

1,5 ts havsalt

2 ts tørkede urter som for eksempel rosmarin

Bland sammen

Når Focacciaen er ferdig stekt, gnir du oversiden med hvitløk, la den hvile et par minutter i formen slik at den slipper før du hvelver den ut.

Smør på med urteblandingen.

Det var det. Nå skal det prøvesmakes :)

 

 

6 kommentarer

Min matgale verden

04.04.2011 kl.06:01

Blir bra matpakke det der:0)

Nils

04.04.2011 kl.07:07

Ser godt ut!

LeChef

04.04.2011 kl.08:01

Nils: Smakte godt og :)

LeChef

04.04.2011 kl.08:02

kjerstisandnes: Greit å ha fornøyde barn av og til..

dandilion

04.04.2011 kl.17:40

Det så velig godt ut! En smakfull nistepakke :)

LeChef

04.04.2011 kl.21:42

dandilion: Veldig bra å diske opp med til fest og.

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits