Surdeigs Focaccia
Bakingen av denn lille saken ble litt forsinket på grunn av et langt opphold ute i skogen i dag.
Regner med at husets yngre garde får med seg hver sin deilig sandwich i morgen tidlig.
Dette er fremgangsmåten
600 g surdeigschef
600 g Hvetemel
400 ml vann
100 ml olivenolje
16 g salt
Elt alt til en smidig deig. La heve til minst dobbel størrelse. Hell ut på godt oljet kjøkkenbenk.
Olje en ovnsform godt og grundig bruk rikelig med olje. Vil du ha en hel ovnspanne må du øke oppskriften til ca 2,5 kilo.
Stek ved 230 grader til fin og gylden.
Topping:
1,5 dl olivenolje
1,5 ts havsalt
2 ts tørkede urter som for eksempel rosmarin
Bland sammen
Når Focacciaen er ferdig stekt, gnir du oversiden med hvitløk, la den hvile et par minutter i formen slik at den slipper før du hvelver den ut.
Smør på med urteblandingen.
Det var det. Nå skal det prøvesmakes :)
Min matgale verden
04.04.2011 kl.06:01
Nils
04.04.2011 kl.07:07
LeChef
04.04.2011 kl.08:01
LeChef
04.04.2011 kl.08:02
dandilion
04.04.2011 kl.17:40
LeChef
04.04.2011 kl.21:42