Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cafe' Laundromat

 

Ok! la gå.

Kanskje er jeg unødvendig prippen når det kommer til mat, eller et arrogant petimeter av en matsnobb.

Eller.

Kanskje jeg rett og slett er relativt bevist på forholdet mellom pris og kvalitet.

Jeg elsker å gå ut å spise. Og, hvis du lurer på det, så er jeg ikke så jævlig opptatt av «fine dining».

Om maten er bra eller ikke koker egentlig ned til en ting. Forsvarer kvaliteten på maten prisen.

Noen av de største skuffelsene jeg har fått servert har vært på gode restauranter.

 

Toppen av kulinarisk frustrasjon ble allikevel nådd i dag. Vi skulle ut å spise, kona, jeg og minste barnet. Tanken var å spise på St. Lars på Bislett. Men, Lars og hans kumpaner hadde dratt på påskefjellet.

 

Litt småfurten ble det derfor Cafe' Laundromat. For å være ærlig ble jeg positivt overasket over menyen. I tillegg er plassen super koselig. De har og et sjukt bra utvalg av kvalitetsøl noe jeg setter pris på. Blid og serviceinnstilt servitør hadde vi også.

 

Maten på den andre siden var en fornærmelese mot plassen, utvalget av fantastisk øl, og den veldig hyggelige servitøren vår.

 

Vi bestilte henholdsvis en barnemenysak som for all del var grei bortsett fra at deler av salaten hadde sett bedre dager. Den var rett og slett råtten. Kona bestilte noe som skulle være burger av marinert kalkunbryst med i stekt champignon med ingefær, bacon, avokado, tomat og agurk, stekte poteter Alioli og en eller annen dressing.

 

Det hun fikk var smakløs kalkun, to skiver sopp som heller ikke smakte noe, en skive tomat. Avokadoen var plutselig blitt til en heller kjedelig guacamole og ble fulgt av hele tre potetbåter.

Siden min bedre halvdel ikke er videre glad i dressing fikk hun disse ved siden av.

Alioli er noe jeg lager ofte. Det kona fikk servert omtrent like fjern fra Alioli som en Kobe biff er fra en svinekotelett fra Gilde. Ferdig kjøpt majones smakssatt med hvitløkspulver!! Det var det hun fikk. Vedkommende som kom på den flotte ideen burde aldri sette sine ben på et kjøkken igjen, denne vandrende fornærmelsen mot hele kokkeyrket, burde gjøre seg selv og arbeidsplassen sin en tjeneste. Levere inn kokkelue og forkle, og sverge på aldri å lage mat igjen! Ønsker du å lage en skikkelig Alioli følg denne linken: http://lechef.blogg.no/1303330480_alioli.html

Bedre ble det ikke av at den andre dressingen om jeg ikke tar helt feil var av merket Idun og kjøpt på Rimi ved siden av.

 

Full av forhåpninger hadde jeg selv bestilt lammecarre' med ovnsstekte potetbåter og rattatouille. For de av dere som ikke vet det, skal en lammekarre stekes hel. Fortrinnsvis perfekt rosa inni.

Det jeg fikk servert var fire av de aller minste lammekotelettene jeg har sett i hele mitt liv. For øvrig uten spor av å være rosa. Pannestekte grønnsaker og sopp! Det har vel for F*** aldri vært sopp i rattatouille! Derimot er det tomat i rattatouille denne var på mystisk vis blitt borte. Salt, pepper og urter hadde også gått i glemmeboken. Hele fire potetbåter fikk jeg. Disse hadde ikke sett en ovn på evigheter. Til gjengjeld hadde de hatt seg en god runde i frityren. Saus eller sjy var det ikke spor av heller.

 

Jeg har sjelden vært så irritert etter et måltid. Misforstå meg rett, maten smakte ikke vondt. Den smakte rett og slett veldig lite. Når den i tillegg seiler under falskt flagg i menyen skaper den også visse unødvendige forventninger.

Kan man ikke å lage mat slik den skal lages skal man ikke være så hodeløst stupid å sette den på menyen heller.

Den mishandlingen av gode råvarer som ble bedrevet på det kjøkkenet er noe av det styggeste jeg har sett. Det er ikke vanskelig å lage god mat med det vi fikk servert på tallerkenene våre. Det skal faktisk svært vanskelig gjøre. Likevel lyktes kjøkkenstaben over all forventing i på dette området.

Er de så inkompetente eller uinspirerte at de ikke en gang gidder hakke et par hvitløkfedd å blande i majones for å lage noe som i det minste ligner på Aïoli, må det være ganske ille stelt der nede.

 

Jeg tar gjerne turen innom Cafe' Laundromat for å smake på det fantastisk gode asortimentet av norsk og utenlandsk kvalitesøl, men tror heller jeg trykker inn en pølse fra 7-eleven fremfor å la meg utsette for en slik gastronomisk frustrasjon igjen. På 7 er får man i alle fall det man betaler for og pølsa på 7 utgir seg ikke for å være noe annet en en vanlig pølse.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits