Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hamburgerbrød

Etter å ha irritert meg i flere år laget på at alle hamburgerbrød som krysset mine lepper nærmest utelukkende besto av sukker, laget jeg denne oppskriften.

Du kan selvfølgelig bruke surdeig i disse også bare husk å trekk fra mel og vannmengen i surdeigen fra oppskriften.

 

Hamburgerbrød

 

600 ml lettmelk

950 g hvetemel

130 g fin sammalt hvete

100 g smør

2 egg

25 g sukker

15 g salt

3 ts bakepulver ( kan sløyfes)

8 g tørrgjær eller 25 g vanlig gjær

Sesamfrø

 

Smelt smør ha i melken, la bli fingervarmt rør inn eggene

Bland sammen det tørre, bland det våte i det tørre kjør på lav hastighet i eltemaskin i 5 minutter.

 

La heve til dobbelt størrelse.

Så ned deigen og del i emner på 110 gram

Trill til boller. La hvile i 15 minutter.

 

Gjør klar en tallerken med godt fuktet serviett og en med sesamfrø ( masse sesamfrø)

 

Ta emnene og trykk de flate mot den våte servietten press deretter den våte siden godt ned i sesamfrøene. ( skal bli 1 ½ til 2 cm tykke og ca 12 cm i diameter

 

La etter heve på stekeplater med bakepapir til dobbelt størrelse.

Stek ved 225 grader i 15-20 minutter

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits