Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tagliatelle con cozze e sugo de pomodori e saferano

 

 

Her er en herlig pastarett som får tankene til å løpe mot lettsidige sommernetter. En sensuelt saftig liten sak.

Tagliatelle con cozze e sugo de pomodori e saferano

Ingredienser for 4 porsjoner

 

Pasta:

 

4 egg

200 g tipo 00

200 g semolina di grana duro

Evt et par ss vann

 

Saus:                                                                                              

1kilo blåskjell

1/3 liter tørr hvitvin

2 bokser hakkede hermetiske tomter

3 godt modne plommetomater

1 gulrot

1 løk

2 stilker selleri

1 stor bunt persille

4 båter hvitløk

Salt

Pepper

Safran

Olivenolje

 

Lag pastaen, pakk inn i clingfilm og sett i kjøleskapet.

Finhakk løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og 2/3 deler av persillen.

Varm opp litt olivenolje i en kasserolle og surr grønnsakene, persille og ferskmalt sort pepper over svak-middels varme til nesten tørt.

Rens/ sjekk blåskjellene, varm bittelitt olje i en annen gryte ha i blåskjellene og hvitvin.

Damp til de åpner seg ,trekk av varmen og la stå under lokk til ferdige.

Sil av kraften ha over grønnsakene og reduser til det kun er noen ss igjen av væsken.

Ha i en boks hermetiske tomater, reduser til det begynner å bli nesten tørt. Ha i En god klype safran

Ha i den andre boksen med hermetiske tomater og reduser til ønsket tykkelse.

Smak til med salt og pepper.

 

Ta ut maten av ca 2/3 deler av blåskjellene

 

Rull ut pastaen til tagliatelle.

 

Ha alle blåskjellene og resten av persillen (finhakket) i sausen, kok pastaen og bland den med sausen, server med et et lite dryss av finhakket persille over, og noe godt surdeigsbrød ved siden av.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits