Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spaghetti carbonara

Dette er en fantastisk, enkel og rask middag. Hjemme hos oss har denne retten vrt trste mat i snart et tir.

Opprinnelsen til spaghetti carbonara er usikker. Det verserer flere teorier, hvorav en av de var at denne rettens nav henspiller p carbonaro som er italiensk for kullbrenner.

Andre tror at retten frst oppsto etter andre verdenskrig siden det ikke finnes referanser til den fr det. Mange Italienere spiste bacon og egg skaffet til veie av amerikanske tropper.

Som alle klassikere finnes den i tusentals varianter til felles for de alle er at retten inneholder pasta, bacon/panchetta, sammenpisket egg og nykvernet pepper.

Min i oppskrift bruker jeg hele egg ikke bare eggeplomme, og den inneholder masse hvitlk. Selv om carbonara er en enkel rett, inneholder den et aldri s lite C-moment. Nr pastaen er kokt har du over stekt bacon og de sammen piskede eggene, er det for lite egg i forhold til pasta, eller du ikke har kontroll p varmen og rrer nok, risikerer du ende opp med pasta,stekt bacon og eggerre i stedet for en herlig og fyldig saus. Mlet er f egget til emulgere uten at det koagulerer og blir grynete.

Dette trenger du til fire sultne personer:

600 g spaghetti

400 g bacon eller panchetta

6 egg

150 ml melk eller flte. Du kaqn ogs bruke vann.

3 fedd hvitlk knust, slyf eller k mengde etter smak

Smr

Nykvernet pepper

Merian

Salt

Sett p vannet til spaghettien, husk salt. Skjr baconet i sm strimler. Smelt litt smr i en panne og stek baconet p middels varme til gyllent og sprtt.

Pisk sammen egg, hvitlk, salt, pepper, merian og melk.

Kok spaghettien al dente. Sil av, ha over det stekte baconet og fettet. Rr og ha i eggeblandingen.

Rr til sausen tykner. Den skal ha samme konsistens som vaniljesaus. Det kan godt vre at du mislykkes den frste gangen eller tre, men ikke gi opp!! Den smaker greit for det. Nr du fr den til derimot, er den himmelsk!

Jeg pleier sette gryta tilbake p middels varme mens jeg rrer som en helt i noen minutter.

Server med parmesan og belnn deg selv med et godt glass rdvin.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits