Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Soffritto

Nesten en hver god gryte, saus eller suppe i Italia har en base av soffritto. En sofritto består som regel av like deler gulrot, selleristang, løk. Samt et sjenerøst tilskudd av hakket persille og hvitløk. Grønnsakene skal surre lenge på svak varme. På denne måten får du lokket ut den naturlige søtsmaken fra grønnsakene. Når grønnsaken er ferdig surret, kan du ha i kraft eller vi og redusere til det er kun et par spsiseskjeer med veske igjen.

1 mellomstor løk

2 Stilker selleri

1 stor gulrot

1 liten bunt persille finhakket med stilker og alt.     

3 fedd hvitløk

3-4 SS olivenolje

Salt

Pepper

Hakk alle grønnsakene fint. Har du det travelt, bruke en foodprocessor. Ha i grønnsakene. Salte og pepre. Surr på medium til svak varme til det begynner å se ganske tørt ut. Hvis du vil kan du nå ha i en god klunk med vin eller kraft og redusere til det er igjen et par spiseskjeer med veske.

Ikke noe hokus pokus dette. Bruk som basis til en suppe, dump et kilo blåskjell oppi, kombiner med  sugo de pomodori, eller gjør alt sammen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits