Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blåskjell

 På denne tiden av året er blåskjellene på sitt aller aller beste. Når blåskjell pgså er enkelt å tilberede og ikke minst går veldig raskt, burde det ikke være mye å tenke på. Dampede blåskjell kan du bruke som de er, eller kombinere de med soffritto og sugo de pomodori til pasta. Det beste selvfølgelig er jo hjemmelaget pasta.

Hvis du ønsker en god blåskjellsuppe kan du for eksempel sile av kraften, ha i en kartong fløte og kanskje til og med litt gorgonzola dolce.


1 kilo blåskjell                    

2 dl tørr hvitvin

1 liten bunt persille

1 liten løk eller 3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

3 SS Olivenolje

Vask blåskjellene og fjern byssustrådene. Alle blåskjellene som er åpne og som ikke begynner å lukke seg når du banker de mot kjøkken benken, samt alle ødelagte blåskjell, kastes.

Finhakk løken, hvitløken og persillen. Varm oliven oljen i en kasserolle med tykk bunn. NB! Ikke aluminium. La grønnsakene surre i noen minutter. De skal ikke ta farge. Han i blåskjellene og hvitvin. Damp til blåskjellene under lokk til de åpner seg, rør av og til. Trekk av varmen, og la stå under lokk i 5 minutter.

 

Så er det bare å trekke opp en flaske hvitvin og kose seg.

Stikkord:

2 kommentarer

dandilion

05.12.2011 kl.14:34

Mmm... Blåskjell er godt! Spiste mye blåskjell da vi bodde i Brussel. Blåskjell og frites. Der var det mange varianter av smakstilsettinger til blåskjellene og velge mellom. Porsjonene var store også. Kunne nesten spise meg mett på bare blåskjellene. Gratinerte blåskjell var interessant å smake.

LeChef

05.12.2011 kl.14:59

dandilion: Blåskjell er sterkt udervurdert og ikke minst billig. Vi har verdens beste blåskjell i Norge. Det er nesten litt rart at vi ikke har det oftere på menyen. Oppskriften jeg postet er en basis oppskrift nettopp for at man kan gjøre hva man vil med en etterpå. For eksempel blåskjell med tomatisert safransaus og pasta.

Skriv en ny kommentar

hits