Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geitmyra gård

 

Som pasjonert matidiot har jeg i flere år vært opptatt av at barn bør ha et godt og variert forhold til mat. Hjemme prøver jeg så godt jeg kan å presentere nye smaksimpulser.  Men i en travel hverdag, blir det fort til litt lettvindte velkjente løsninger. Hverdag eller helg, ungene får ofte lov til å være med på kjøkkenet for å "hjelpe"  til, eller gå i veien om du vil. Vi er også så heldige at vi har en hageparsel gjennom skolen hvor vi kan dyrke grønnsaker. I tillegg har vi en bitteliten urtehage på verandaen.

I Oslo er vi nå så heldige at det har blitt etableret et eget matkultursenet for barn, Geitmyra gård. Her er det kurs for barnehager,skioler og SFO, og godt er det nå som det vi tidligere kalte "heimkunskap" nærmest er blitt redusert til et teorifag. I tillegg er det kurs for barn i de fleste aldere på fritiden, åpne dager med forskjellige tema. Geitmyra gård, har  som misjon "å lære barn om gleden ved å lage og spise god mat, om hvor maten kommer fra, og om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking."

Det har vært arrangert åpnedager med forskjellige tema som for eksempel med pølselaging og nå sist med tillaging av sushi og grillspyd av fisk. Det var også mulig å få med seg hvordag forskjellige fisker blir sløyet og filetert, samt ta på "ekle" ting som svæmmeblærer og fisketunger. Primus motor bak Geitmyra gård, er den kjente mat og kokebokskribenten Andreas Viestad. Med seg på laget har han mange dyktige kokker og pedagoger. Felles for alle er et sterkt ønske om å fomidle matkultur, og å inspirere barn og voksne til matglede. Gården leies av Oslo kommune, og drives med midler både fra det offentlige og private sponsorer. Dette betyr bland annet at alle kurs både gjennom barnehager, skoler og de på fritiden blir ganske så rimelige. I tillegg får barna dine en unik matopplevelse de vil ha med seg for resten av livet.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits