Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spinatsuppe

Jeg lar meg aldri slutte å forbause over hvor lett lurte vi er. Ta for eksempel posesuppe. I et par ti år nå har det nærmest vært en opplest og vedtatt sannhet at posesuppe er en tidsbesparende superhelt i mathverdagen.

Sannheten er at det tar deg omtrent like kort tid å lage den helt fra bunnen av. Å lage denne suppen tar deg ca 20 minutter.

Dette trenger du:

  • 2 poser ( ca 700 g) frosset spinat
  • 1 gul løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 6dl liter vann
  • 4 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 2 buljongterninger
  • 3 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • salt
  • pepper
  • muskatnøtt

Begynn med å ha varme opp melk og vann i en kasserolle. Mens vesken varmer seg, hakker du opp løk og hvitløk. Varm smøret i en annen kasserolle og surr løken og hvitløken til i et par minutter. Ha i litt salt og pepper. Strø over melet. Spe inn varme vesken litt og litt mens du rører godt. Ha i spinaten. Ikke bli redd om suppen ikke blir helt klumpefri, dette fikser vi senere.

Ha i buljongterningene og fløte, la koke opp under omrøring. Riv i muskatnøtt. La suppen småkoke i ca ti minutter for å få bort den rå melsmaken, smak til med salt og pepper. Finn frem stavmikseren og kjør suppen glatt.

Til å toppe suppen kan du for eksempel ha: krutonger, kokt egg, stekt bacon, stekt fisk eller finhakket stekt chorizo.

Vel bekomme!!

Følger du denne linken, finner du også en opskrift på hjemmelaget tomatsuppe som jeg skrev for en stund tilbake

 

 

4 kommentarer

Jeanett- Mamma til Emil <3

07.03.2012 kl.10:58

Såg kjempe godt ut! Åt mykje spinatsuppe som lita, hugsa ikkje korleis det smakte, met at eg likte det veldig godt. Kansje eg skal lagde det ein dag :)

LeChef

07.03.2012 kl.11:06

Jeanett:

Godt er det. Enkelt og kjapt er det også.

Fin dag til deg også!

MayaB

10.03.2012 kl.19:33

Du, seriøst, her sitter vi og skal spise løksuppe, vi har ett kilo spinat frossen spinat til overs etter at vi har fulgt oppskrifta, den skal vi ha til dessert.

Neida, dette er en super oppskrift som vi har prøvd ut i kveld. To små kommentarer bare... Du har glemt å skrive når man skal ha oppi spinaten, og det vareierer litt hvor mye spinat det er i forskjellige poser så det hadde vært fint om du skrev hvor mange gram det er i posene du bruker.

LeChef

11.03.2012 kl.15:31

MayaB:

Hei, flott å få påpekt svakheter :)Lover skerpings!

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits