Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ovnsbakt laks med lun potetsalat, soyasmør, grønnsaker, tomat og agurksalat

Denne middagen lar seg faktisk gjøre på 25 minutter. Jeg innrømmer gjerne at bildet kunne vært litt finere så her får jeg skjerpe meg

Det første du bør gjøre hvis du skal lage mat kjapt, er å skru på ovnen gjerne med hurtigvarmefunksjon hvis du har det. Sett også over en kasserolle med vann, eller fyll vannkokeren og skru den på. Skal du for eksempel lage pasta til middag er det lurt om du bruker flere kasseroller til å koke vannen for å få ned tiden du bruker på å varme vann.

Denne middagen er beregnet på 4 personer.

Dette trenger du:

  • 600-800 g laksefilet
  • 1/2 kilo poteter
  • 1 brokkoli
  • 5-6 gulerøtter
  • 3 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1/3 purre
  • ferske urter eller for eksempel pesto
  • smør
  • Soyasaus
  • olivenolje
  • sitron
  • salt
  • pepper

Sett på ovnen på 225 grader, og begyn å varme vann til potene. Finn frem en ildfast form ha litt olje i den. Skjær laksen i posjonsstykker salte og krydre. risle litt olje over. Hvis du føler for det kan du også kryste over litt sitron. Sett formen inn i ovnen. Du trenger ikke å vente på at den skal bli varm! Skjær potetene i cirka 1 centimeter tykke skiver ha de i vannet og ha godt med salt på. Vannet trenger ikke mer en så vidt å dekke potetene. Hell vekk resten. La potetne småkoke til de er møre rundt 10 minutter sjekk med en kniv.

Mens dette står på, skreller du gulerøtter, skjerer de i skiver og deler brokkolien i bunter. Ha gulerøttene i en kasserolle sammen med et par spiseskjeer vann og en god klatt smør damp i full fart i et par minutter før du har i brokkolien damp videre i to minutter og skru av varmen. Mens dette gjør seg selv lager du tomat og agurksalaten. Skjær agurk og tomat i biter Finhakk purren. Bland og smak til med salt, pepper edikk og olje.

Smelt cirka 75 g smør i en kaserolle. La det begynne å bli litt brunt. Ha i så mye soyasaus som du synes du behøver. Smak om du savner noe.

Nå skal potetene og laksen begynne å bli ferdig. Sjekk potetne. Hvis de er ferdige, sil av kokevannet, skru av platen og sett de tilbake på komfyren. Ha i olje, sitronsaft salt, pepper på ferske urter eller pesto. Smak til. Nå bør laksen også være klar, men sjekk den for sikkerhets skyld.

Når du så setter deg til bords, kan du gratulere deg selv med en rask, sunn og god middag.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits