Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surdeigspannekaker




Nr du baker med surdeig opplever du rett som det er at du ender opp med langt mere surdeig enn hva du har behov for. Jeg gir gladelig vekk i st og vest, men alikevel ser jeg meg desverre alt for ofte ndt til kaste surdeig. En fantastisk mte bruke opp surdeig p er lage surdeigspannekaker. Disse pannekakene blir tykke og gode. Jeg pleier spise de med blbrsyltety, bacon og lnnesirup p amerikansk maner gjerne i hye stabler. Helt sikkert ikke verden sunneste frokost, men godt er det. Som oftest lager jeg rrer kvelden fr slik at den fr satt seg.

Her finner du oppskrift p surdeig. Merk, surdeigen i oppskriften er ikke 50-50, men 100-68 slik at du blir ndt til regne om mengdene i pannekakeoppskriften litt. Har du ikke surdeig, kan du erstatte surdeigen i oppskriften med 150 ml kefir eller surmel og 150 g hvetemel. Lager du disse uten surdeig, er du helt avhengig av ha i bakepulver.

Dette trenger du

  • 300 g surdeig ( 50-50 mel og vann)
  • 350 ml melk
  • 200 g siktet hvetemel
  • 2 egg
  • 45 g sukker
  • 1/4 ts salt
  • 50 g smeltet smr
  • 1-2 ts vailjesukker
  • 1-2 ts bakepulver ( kan droppes)

Lager du rren kvelden fr du skal bruke den venter du til morningen fr du eventuelt har i bakepulver og smeltet smr. Rr sammen surdeig, melk, egg, sukker, og vaniljesukker. Rr inn melet til en slett rre. La svelle i ca en halvtime p kjkkenbenken ha s i bakepulver og smeltet smr. Alternativt kan du la den st over natten i kjleskapet, Gjr du det er det ikke sikkert at du trenger ha i bakepulver i det hele tatt. Varm en stekepanne, stek store eller sm pannekakene p middels varme i smr til det danner seg bobler p overflaten og toppen ikke ser helt flytende ut snu de og stek videre et lite minutt eller s. Et lite tips vr litt forsiktig med varmen, hvis ikke blir de lett litt eh, la oss kalle det godt karamelisert p den ene siden fr de er ferdige stekte.

Forslag til tilbehr: Bacon, blbrsyltety, rrte br, lnnesirup og ellers hva ditt hjerte mtte begjre. Dropper du vaniljesukkeret og 3/4 deler av sukkeret, har du noe som minner mistenkelig mye om russiske blini. Erstatter du i tillegg deler av hvetemelet med bokkhvete er du helt i ml. Blini serveres gjerne sammen emd kaviar, rykelaks, spekeskinke og alt annet snadder du mtte f lyst p. Nr du steker blini bruker du cirka en ss rre pr blini

2 kommentarer

Johanne

07.03.2012 kl.15:20

Nam nam, det s godt ut. Jeg elsker alle pannekaker uansett, s det er ikke s viktig hva som er i dem egentlig ;)

LeChef

07.03.2012 kl.17:49

Johanne:

Pannekaker i alle avskygninger er godt det. Jeg skla f ut fingeren og skrive en sak om en liten fransk panneklassiker ogs :)

Skriv en ny kommentar

hits