Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surdeigspannekaker
Når du baker med surdeig opplever du rett som det er at du ender opp med langt mere surdeig enn hva du har behov for. Jeg gir gladelig vekk i øst og vest, men alikevel ser jeg meg desverre alt for ofte nødt til å kaste surdeig. En fantastisk måte å bruke opp surdeig på er å lage surdeigspannekaker. Disse pannekakene blir tykke og gode. Jeg pleier å spise de med blåbærsyltetøy, bacon og lønnesirup på amerikansk maner gjerne i høye stabler. Helt sikkert ikke verden sunneste frokost, men godt er det. Som oftest lager jeg rører kvelden før slik at den får satt seg.

Her finner du oppskrift på surdeig. Merk, surdeigen i oppskriften er ikke 50-50, men 100-68 slik at du blir nødt til å regne om mengdene i pannekakeoppskriften litt. Har du ikke surdeig, kan du erstatte surdeigen i oppskriften med 150 ml kefir eller surmel og 150 g hvetemel. Lager du disse uten surdeig, er du helt avhengig av å ha i bakepulver.

Dette trenger du

  • 300 g surdeig ( 50-50 mel og vann)
  • 350 ml melk
  • 200 g siktet hvetemel
  • 2 egg
  • 45 g sukker
  • 1/4 ts salt
  • 50 g smeltet smør
  • 1-2 ts vailjesukker
  • 1-2 ts bakepulver ( kan droppes)

Lager du røren kvelden før du skal bruke den venter du til morningen før du eventuelt har i bakepulver og smeltet smør. Rør sammen surdeig, melk, egg, sukker, og vaniljesukker. Rør inn melet til en slett røre. La svelle i ca en halvtime på kjøkkenbenken ha så i bakepulver og smeltet smør. Alternativt kan du la den stå over natten i kjøleskapet, Gjør du det er det ikke sikkert at du trenger å ha i bakepulver i det hele tatt. Varm en stekepanne, stek store eller små pannekakene på middels varme i smør til det danner seg bobler på overflaten og toppen ikke ser helt flytende ut snu de og stek videre et lite minutt eller så. Et lite tips vær litt forsiktig med varmen, hvis ikke blir de lett litt eh, la oss kalle det godt karamelisert på den ene siden før de er ferdige stekte.

Forslag til tilbehør: Bacon, blåbærsyltetøy, rørte bær, lønnesirup og ellers hva ditt hjerte måtte begjære. Dropper du vaniljesukkeret og 3/4 deler av sukkeret, har du noe som minner mistenkelig mye om russiske blini. Erstatter du i tillegg deler av hvetemelet med bokkhvete er du helt i mål. Blini serveres gjerne sammen emd kaviar, røykelaks, spekeskinke og alt annet snadder du måtte få lyst på. Når du steker blini bruker du cirka en ss røre pr blini

 

2 kommentarer

Johanne

07.03.2012 kl.15:20

Nam nam, det så godt ut. Jeg elsker alle pannekaker uansett, så det er ikke så viktig hva som er i dem egentlig ;)

LeChef

07.03.2012 kl.17:49

Johanne:

Pannekaker i alle avskygninger er godt det. Jeg skla få ut fingeren og skrive en sak om en liten fransk panneklassiker også :)

Skriv en ny kommentar

hits