Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skinke er skinke eller

Jeg innrømmer det gjerne. Min familie er storforbrukere av kokte skinker i ymse diverse varianter. Men er disse kokte skinkene egentlig skinker? Svaret er vel strengt tatt nei. Skal vi være litt pedantiske på hva som konstituerer en skinke, er det bakbeina på en gris, eller griserompa om du vil. Denne kan beines ut eller ikke, kokes,røykes eller spekes. Riktig gode produkter blir det ofte også slik som de berømte parma og pata negra skinkene fra henholdsvis Italia og Spania. Blandt de kokte skinken er bayonne skinken og culatello cotto blandt noen gode varianter.

Hva er det da Gilde og deres konkurrenter lar oss kjøpe i den tro at det faktisk er skinke som ligger ulekkert innpakket i plast? Vel dette er ingredienslisten hentet fra Gilde sine hjemmesider:

 

Familieskinke, familiepakning

Ingredienser:

Renskåret svinekjøtt (73%), vann, salt(1,7%), stivelse, glukose, stabilisator E450, E451, E407, antioksidant E316, konserveringsmiddel E250, E262, E325.

align

Det renskårede svinekjøttet vi snakker om her er stort sett restekjøtt som vanskelig lar seg bruke til annet enn denne typen skinker. Relativt mye av denne skinka er vann, stivelse og andre greier.

Her er prosessen litt forenklet

For at dette skal binde seg sammen i noe som kan passere som skinke tilsetningsstoffet E407, et bindemidel eller emulgator. det samme gjelder E451 som også har en rolle som surhetsregulerende middel. For at denne herligheten skal binde seg sammen mases det rundt og rundt i svære tromler som du kan sammeligne med en slags sementnblander helt til proteinen i kjøtte blir seige og ved hjelp av salt og emulgatorene blir en gøffe somstappes inn et rør eller lignende. deretter blir herligheten kokt under trykk, avkjølt, skivet og kjere leser tilbudt deg og meg.

 

Velbekomme!

Eller kanskje jeg tar turen innom en slakter på jakt etter noe slikt:
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits