Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skinke er skinke eller

Jeg innrmmer det gjerne. Min familie er storforbrukere av kokte skinker i ymse diverse varianter. Men er disse kokte skinkene egentlig skinker? Svaret er vel strengt tatt nei. Skal vi vre litt pedantiske p hva som konstituerer en skinke, er det bakbeina p en gris, eller griserompa om du vil. Denne kan beines ut eller ikke, kokes,rykes eller spekes. Riktig gode produkter blir det ofte ogs slik som de bermte parma og pata negra skinkene fra henholdsvis Italia og Spania. Blandt de kokte skinken er bayonne skinken og culatello cotto blandt noen gode varianter.

Hva er det da Gilde og deres konkurrenter lar oss kjpe i den tro at det faktisk er skinke som ligger ulekkert innpakket i plast? Vel dette er ingredienslisten hentet fra Gilde sine hjemmesider:

Familieskinke, familiepakning

Ingredienser:

Renskret svinekjtt (73%), vann, salt(1,7%), stivelse, glukose, stabilisator E450, E451, E407, antioksidant E316, konserveringsmiddel E250, E262, E325.

align

Det renskrede svinekjttet vi snakker om her er stort sett restekjtt som vanskelig lar seg bruke til annet enn denne typen skinker. Relativt mye av denne skinka er vann, stivelse og andre greier.

Her er prosessen litt forenklet

For at dette skal binde seg sammen i noe som kan passere som skinke tilsetningsstoffet E407, et bindemidel eller emulgator. det samme gjelder E451 som ogs har en rolle som surhetsregulerende middel. For at denne herligheten skal binde seg sammen mases det rundt og rundt i svre tromler som du kan sammeligne med en slags sementnblander helt til proteinen i kjtte blir seige og ved hjelp av salt og emulgatorene blir en gffe somstappes inn et rr eller lignende. deretter blir herligheten kokt under trykk, avkjlt, skivet og kjere leser tilbudt deg og meg.

Velbekomme!

Eller kanskje jeg tar turen innom en slakter p jakt etter noe slikt:




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits