Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lakseburger med wokede grønnsaker og ris

Jeg kan ikke love at jeg klarer å skrive om en ny rask middag hver eneste dag, men til å være meg er ikke to dager på rad så verst. Disse lakseburgerne kan varies i det uendelige og blir skikkelig saftige. Når det gjelder grønnsakene, ta det du har eller liker. Verre enn det er det ikke

Tidsbruken på denne middagen er sånn cirka 30 minutter.

Ha ris i en kasserolle vask risen til vannet begynner å bli klart. Lurer du på hvor mye du skal ha av hver? Her er et triks. Jeg måler ALDRI opp ris og vann. Når jeg har vasket risen, lager jeg en knyttneve. Planter den oppå risen og har på vann til vannet står over knokene. Da skal du uansett hvor lite eller hvor mye ris du koker alltid få riktig forhold mellom ris og vann. Hvor jeg plukket pp dette trikset husker jeg ærlig talt ikke men jeg tror det var på et matprogram jeg så i forrige årtusen. Uansett det funker ennå. Ha i litt salt, kok opp risen under lokk. Skru av varmen og la risen gjøre seg ferig på ettervarme. Dette tar ikke mer tid en boil in bag, og smaker mye, mye bedre!!

Mens risen koker ,kutter du opp grønnsaker i små biter og lager burgerfarsen. Jeg pleier å lage mye mere grønnsaker og ris en hva jeg regner med vil gå med til middagen. En av grunnen til det er at barna synes at stekt ris meg grønnsaker og egg er ganske godt i matpakken.

Grunnoppskrift lakeseburger til 4 personer

  • 600 gram eller så med laksefilet
  • salt
  • pepper
  • Det du måtte ha lyst på av krydder og urter

Skjær laksen i biter på ca 3 ganger 3 cemtimeter. Ha halvparten av laksen og halvparten av krydderet i en foodprosessor kjør raskt sammen. NB!! ikke kjør for lenge. Ha første runde med farse i en bolle, og gjenta med resten av laksen. I burgerne jeg laget i dag brukte jeg hvitløk, ingefær soyasaus og sterk chilisaus. Bland farsen lett sammen, og sett i kjøleskapet til du skal steike burgerne.  Når du skal steike de tar du en ball farse på størrelse med en tennisball klapp den sånn passe flat med lette bevegelser. Når du legger burgern i panna, trykk en lite grop i midten av burgeren med tommelen. Dette gjør at den ikke trekker seg sånn sammen og blir til en ball. Dette trikset funker veeeeeeeeeeldig godt på hjemmelagede hamburgere som ellers tenderer mot å bli runde som kjøttkaker. Burgerne steikes i godt med smør og olje på medium varme. Når du ser at de er stekt halveis igjennom snur du de.

Wokede grønnsaker

Når du skal woke grønnsaker er det to ting som gjelder. Om du har en wok eller en tykkbunnet kasserolle er ikke så viktig.

  1. Bruk høy varme! det skal bortimot ryke av oljen
  2. Wok i flere omganger. Grønnsakene skal knapt dekke bunnen i kasserollen, Wok i flere omganger!

Etterhvert som du woker grønnsakene har du de i en bolle. Når du har woket ferdig alle grønnsakene, har du alt tilbake i kasserollen og trekker den av varmen. Krydre og ha for eksempel på soyasaus, litt ferskpresset sitron og sesamolje . Grønnsakene damper ferdig i full fart på ettervarme. Følg med ! Er det veldig varmt i kasserollen kan det være at du må ha i en spiseskje eller to med vann.

 
2 kommentarer

Min matgale verden

07.03.2012 kl.20:44

Godt steketips! Takk:)

LeChef

07.03.2012 kl.21:19

Min matgale verden:

Bare hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

hits