Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kniver


Et utvalg av noen av mine kjreste eiendeler fra venstre : rotkniv, utbeningskniv, kinesisk cleaver, japansk kokkekniv, japansk fileteringskniv, konditorkniv/brdkniv. Under knivene: vtstein og kjeramisk bryne.

En god kniv eller to kan ofte utgjre forskjellen p hvor kjekt det er lage mat p et kjkken. Det er f ting jeg finner like traurig som lage mat med drlige slve kniver eller kniver som er lite egnet til gjre det jeg trenger at de skala gjre.

Nr vi snakker om slve kniver. Slve kniver er direkte farlige. Jeg har aldr skret meg s mye som jeg har gjort med en slv kniv. Merkelig nok er det mange jeg kjenner som er redde for skarpe kniver det burde helle vre motsatt. Slve kniver kan ofte skli p det du skal skjre, og da sklir de ofte rett i fingeren din. Har du kjpt eller ftt en nogenlunde brukbar kniv br du ung vaske den i maskin og aldri ha den slengene i en eller annen skuff. Et kjeramisk bryne er ogs noe du br investere i. Jeg har et fra IKEA som jeg mener huske kostet rundt 130 kroner.

I tillegg har jeg en vtstein for holde knivene mine sylskarpe. Hvis du har en kniv hvor eggen er helt ute kjr, kan du investere i en jernfil for sette eggen p ny. Deretter m du til med et bryne eller en vtstein. Du kan finne instruksjoner blandt annet p youtube. N er jeg litt over middels opptatt av mat, og du trenger ikke s mange kniver. Skal du kun ha en kniv i ditt hjem vil jeg anbefale at du gr for en konditorkniv. Jeg kjenner noen kokker som sverger til en slik. Likevel det er greit ha mer en en kniv. En kokkekniv en rotkniv og en kondirotkniv, og du er klar for det aller meste.

Det er et par faktorer du br tenke p fr du kjper deg en knokkekniv. Blandt oss gutta har jeg opservert en viss holdning av at strre er bedre. Jo da en stor kniv ser macho ut, men de er ofte fryktelig tunge jobbe med. Du br med andre ord tenke p vekt. Du br ogs tenke p hvordan den ligger i hnden din, hvordan bladet er og at bladet er bredt nok til at fingrene dine ikke driver blir kndd ned i skjrefjla hver gang du skal hakke noe. Cleaveren min er en ganske stor og tung kniv, men av en eller annen grunn er den ikke serlig tung jobbe med. en krever en litt annen teknikk enn en vanlig kokkekniv og det kan vre at det er rsaken.

Til slutt. skal du investere i en kokkekniv ta deg god tid med finne en kniv som passer for deg. Fancy designgreier br du styre unna. De ser kule ut og men er ofte ganske rvva jobbe med over tid.

2 kommentarer

kokkekniv

29.08.2012 kl.19:02

Bra og se du har godt utstyr ! =)

LeChef

29.08.2012 kl.23:37

kokkekniv:
Gode kniver er halve jobben :)

Skriv en ny kommentar

hits