Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tzatziki

Litt blogsoftproblemer og psken kom litt i hinder for blandt annet denne saken. Tzatziki er kanskje den retten flest av oss her oppe p berget har vrt innom. Jeg er sikker p at det finnes like mange Variasjoner av denne som det finnes kokekyndige i Hellas pluss noen til.Selv om den snart har blitt gjort like mye til dde som pesto og alioli, er det vanskelig komme unna denne sideretten nr man lager en gresk aften. Under vil du mer finne en veiledning enn en oppskrift. Det viktigste med mat er skape matglede. Gleden finner du ikke ved flge oppskrifter slavisk.

Matlagning handler om kose seg og leke med smakene Selv foretrekker jeg bruke gresk eller tyrkisk yoghurt nr jeg lager min Tzatziki. Det er fordi jeg liker min tykk. Vil du ha en mere tyntflytende konsistens bruk heller vanlig natrurell yoghurt. Jeg synes og at mynte gir en frisk kjlig smak i denne retten, men for all del det er lov bruke andre urter. Det finnes oppskrifter der ute med blandt annet: mynte, oregano, dill, persille og majoram alene eller i kombinasjon med en eller flere av de andre.

Opphavet til Tzatziki skal vre den Tyrkiske Cacik, selv om denne ofte er mye tynner og gjerne serveres som en forfriskende kald suppe om sommeren. Indisk Raita og iransk mast-o- khiar eller Jajeek er og eksempler p retter i samme bane. I tillegg til at retten er populr p hele Balkan. diskutere hva som kom frst blir litt som diskutere hva som kom frst av hna og egget. Eller for den saks skyld yoghurtens opphav, mange kilder peker p Kakasus som opphavsomrde og man har funnet bevis for syrning av melkeprodukter som er mer enn 4000 r gamle.

Dette trenger du til 4 personer

  • 3 dl Yoghurt
  • 1/2 Agurk revet, klem ut s mye vann du kan fra agurken
  • Urter, jeg bruker ofte mytne og oregano eller persille, og du kan bruke trkede urter
  • 1 eller flere bter hvitlk, knust
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje
  • Evt litt sitron

Hvis du har fr tak i gresk eller tyrkisk yoghurt, synes jeg som regel eat denne er tykk nok til at den ikk trenger renn av seg. Kjper jeg derimot vanlig naturell heler jeg den oppi et kjkkenhndlke og lar den renne av seg noen timer. NB! du trenger nesten dobbelt s mye av vanlig youghurt naturell hvis du nsker renne den av.

Bland yoghurt, agurk , knust hvitlk og urter. Smak til med salt og pepper. Savner du litt syre har du i en liten skvis med sitron. La st minst en time i kjleskapet. Dryss litt finkakede ferske urter, risle over litt god olivenolje, og server.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits