Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Melitzanosalata, grillet auberginemos




Dette er ogs en populrt tilbehr malantzanosalata p gresk og bab ganush p tyrkisk. Hvis du er litt lei hommous, eller om du bare har lyst utvide reportoaret litt, br du absolutt prve dette!


Dette trenger du:

  • 2 store auberginer
  • 1/2-1 dl olivenolje
  • 3 fedd eller mer hvitlk
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ss vineddik

Prikk aubeginene med en gaffel. Varm en stor stekepanne stekk auberginene i trr panne vend de slik at de blir stekt hele veien rundt. De skal bli ganske forkullet p utsiden. Dette er med gi aberginemosen en herlig litt rkt smak. Etterstek de i ovn p 225 grader i ca 20 minutter. Ta auberginen ut av ovnen og la de avkjle seg nok til at du klarer hndtere de. Del de p langs, og skrap ut kjttet. Finhakk auberginekjttet med kniv. Ikke bruk kjkkenmaskin. Da blir konsistensen helt feil. Ha det hakkede auberginekjttet i en bolle. Bland inn finhakket hvitlk, rr inn olivenolje, og smak til med salt, pepper og vineddik. La mosen godgjre seg i minst en time fr du drysser over litt hakket persille og serverer.

2 kommentarer

Min matgale verden

08.04.2012 kl.07:11

Det HRTES godt ut. Det S derimot ikke s godt ut. Det er s trist av og til nr noe som er S fantastisk godt bare ikke tar seg ut p bilde;) Selv om det grnne gjorde seg da;)

LeChef

08.04.2012 kl.08:08

Min matgale verden:
Ja melitzanosalata ser litt grtt og kjedelig ut, men det er veldig godt. Den egner seg ogs p for eksempel sandwicher.

Skriv en ny kommentar

hits