Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Melitzanosalata, grillet auberginemos
Dette er også en populært tilbehør malantzanosalata på gresk og bab ganush på tyrkisk. Hvis du er litt lei hommous, eller om du bare har lyst å utvide reportoaret litt, bør du absolutt prøve dette!


Dette trenger du:

  • 2 store auberginer
  • 1/2-1 dl olivenolje
  • 3 fedd eller mer hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ss vineddik

Prikk aubeginene med en gaffel. Varm en stor stekepanne stekk auberginene i tørr panne vend de slik at de blir stekt hele veien rundt. De skal bli ganske forkullet på utsiden. Dette er med å gi aberginemosen en herlig litt røkt smak. Etterstek de i ovn på 225 grader i ca 20 minutter. Ta auberginen ut av ovnen og la de avkjøle seg nok til at du klarer å håndtere de. Del de på langs, og skrap ut kjøttet. Finhakk auberginekjøttet med kniv. Ikke bruk kjøkkenmaskin. Da blir konsistensen helt feil. Ha det hakkede auberginekjøttet i en bolle. Bland inn finhakket hvitløk, rør inn olivenolje, og smak til med salt, pepper og vineddik. La mosen godgjøre seg i minst en time før du drysser over litt hakket persille og serverer.

2 kommentarer

Min matgale verden

08.04.2012 kl.07:11

Det HØRTES godt ut. Det SÅ derimot ikke så godt ut. Det er så trist av og til når noe som er SÅ fantastisk godt bare ikke tar seg ut på bilde;) Selv om det grønne gjorde seg da;)

LeChef

08.04.2012 kl.08:08

Min matgale verden:
Ja melitzanosalata ser litt grått og kjedelig ut, men det er veldig godt. Den egner seg også på for eksempel sandwicher.

Skriv en ny kommentar

hits