Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Langtidsbakt lam på gresk vis.

Hva denne retten heter på gresk ble jeg bare nødt til å gi opp å finne ut av. Ikke ønsker jeg å servere en halvdårlig google-oversett versjon av et navn heller. Hvis det er noen der ute som vet hva dette heter på gresk, er det flott om jeg får en kommenetar på det.

I denne retten bruker jeg forpart av lam slik som for eksempel bog, og andre litt seige deler. Dette er en rett som tar noen timer i ovnen, men det er lite jobb med den, og mens den lager seg selv har du mer enn nok tid til å stelle med tilbehør. Du må gjerne la kjøttet marinere noen timer eller over natten i kjøleskapet. Jeg brukte oppstykket forpart denne gangen, men du må gjerne bruke en hel lammebog.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1,5-2 kilo forpart av lam litt avhengig av hvor mye bein det er i kjøttet
  • 5-6 fedd hvitløk, knust
  • Revet skall av en sitron
  • saft av en sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • salt
  • pepper
  • en neve hakket oregano
  • 4-5 ss hakket mynte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden bortsett fra salt og hell det over kjøttet og gni det inn over det hele. La kjøttet marinere påkjøkkenbenken i et par timer, eller i kjøleskap over natten. Ha kjøttet i en ovnsform dekk med folie og sett det inn i ovnen på nederste rist ved150 grader i cirka 3 timer til kjøttet begynner å løsne fra beina. Det er en fordel om du velger en ovnsform som så vidt gir plass til kjøttet. Mot slutten av steketiden skrur du opp varmen til 225 grader, tar av folien og flytter kjøttet høyere opp i ovnen slik at du får en fin brun farge. Server for eksempel med gresk salat, tzatziki, og patates riganates.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits