Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Patates Riganates


Langtidsbakt lam p gresk vis th. og Patates riganates tv.

Poteten kan som kjent brukes p mange mter, og selv om jeg har laget ovnsbakte poteter mange ganger har jeg aldri laget de helt p denne mten fr. Du kan sikert klare lage de p en time, men jeg laget de samtidig med at jeg langtidsbakt lam. Flgelig tok det en stund.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1,5 kilo poteter skjrt i bter
  • 5-6 fed hvitlk, knust
  • saft av en sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1,5 dl kylling eller oksebuljong (ls opp en buljongterning i 1,5 dl vann)
  • 1 neve finhakket persille
  • 4-5 ss finhakket oregano

Skjr potetene i bter, ha de i en ildfast form. Bland alle de vrige ingrediensene og hel det over potenene. Bruk hendene og srg for at alle potetene fr litt av blandingen p seg. Sett inn ovnen ved 225 grader skal de vre inne ca en time til sammen. Bruker du lavere temperatur, tar det lengre tid. Nr de begynner bli brune p toppen tar du de ut og vender p de. Potetene vil suge til seg buljongen og smak fra urtene ser det ut om det ut som om det vil bli trt i formen, har du i litt mere vann. Nr potetene er jevnt brune over det hele er de ferdige.

2 kommentarer

Min matgale verden

08.04.2012 kl.20:38

Spennende! Har faktisk laget ovnsbakte poteter idag, men bare med olje, skal jamen prve med buljong i en dag!

LeChef

08.04.2012 kl.21:13

Min matgale verden: Potetene trekker den til seg, og etter som du vender hjelper det til med gi de en slags glace.

Skriv en ny kommentar

hits