Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Patates Riganates


Langtidsbakt lam på gresk vis th. og Patates riganates tv.

Poteten kan som kjent brukes på mange måter, og selv om jeg har laget ovnsbakte poteter mange ganger har jeg aldri laget de helt på denne måten før. Du kan sikert klare å lage de på en time, men jeg laget de samtidig med at jeg langtidsbakt lam. Følgelig tok det en stund.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1,5 kilo poteter skjært i båter
  • 5-6 fed hvitløk, knust
  • saft av en sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1,5 dl kylling eller oksebuljong (løs opp en buljongterning i 1,5 dl vann)
  • 1 neve finhakket persille
  • 4-5 ss finhakket oregano

Skjær potetene i båter, ha de i en ildfast form. Bland alle de øvrige ingrediensene og hel det over potenene. Bruk hendene og sørg for at alle potetene får litt av blandingen på seg. Sett inn ovnen ved  225 grader skal de være inne ca en time til sammen. Bruker du lavere temperatur, tar det lengre tid. Når de begynner å bli brune på toppen tar du de ut og vender på de. Potetene vil suge til seg buljongen og smak fra urtene ser det ut om det ut som om det vil bli tørt i formen, har du i litt mere vann. Når potetene er jevnt brune over det hele er de ferdige.

2 kommentarer

Min matgale verden

08.04.2012 kl.20:38

Spennende! Har faktisk laget ovnsbakte poteter idag, men bare med olje, skal jamen prøve med buljong i en dag!

LeChef

08.04.2012 kl.21:13

Min matgale verden: Potetene trekker den til seg, og etter som du vender hjelper det til med å gi de en slags glace.

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits