Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Landbrød på surdeig

Matfar har vært litt bekymret for at Doris skulle ha mistet piffen. Det var helt til disse to kom ut av ovnen litt tidligere i kveld. Selv om jeg hadde spist middag ikke lenge før, klarte jeg ikke å la være å smake litt straks brødene var kalde nok til å skjære i.

Oppskrift som følger:                                                                             

 

Siktet Hvetemel 65,00%   529g
Fin sammalt hvete 10,00%   81g
Vann 42,00%   342ml
       
Salt  1,50%   12g
      0
      0
      0
Surdeig  100% hydrering 50,00%    
Vann     203ml
Siktet Hvetemel     203g
  169,00% Tot: surdeig 407
       
       
      Total deig:
      1400g

Denne ligger i som et regneark i et tidligere innlegg.                     

Fremgangsmåte: Ha surdeigsmoren i eltebollen. Ha i alt melet og alt bortsett fra ca 30 ml av vannet. Kjør på sakte fart til den så vidt har samlet seg. Dekk til bollen, og a deigen stå til autolyse i 40 minutter. Ha i saltet og spe inn resten av vannet litt og litt. Kjør til en smidig deig. La etterheve til dobbelt størrelse. Lag to brød, la de etterheve. Snitt brødene og stek på 250 grader i ca 25 minutter.

3 kommentarer

gamle gunnar

12.04.2012 kl.20:47

har prøvd en slager <3 brød forever

Min matgale verden

12.04.2012 kl.21:04

Sukk....så nydelig! Minner meg om at jeg må få til den der surdeigen....etter konfirmasjonen!

LeChef

12.04.2012 kl.21:12

Min matgale verden:
Det tar fort noen uker å få opp en god kultur så det er like greit å sette i gang :)

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits