Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fredagskylling med hvitløk og timian

Etter en lang uke er det tid for litt fredagskos. Siden jeg var i det litt late hjørnet hadde jeg ikke så veldig lyst til å henge over grytene i timer. Valget falt på helstekt kylling. Det er lite jobb med den og den passer seg stort sett på seg selv.

Dette trenger du til 4 personer

  • 2 kyllinger på ca 1-1,2 kilo
  • 1 hvitløk
  • 1 liten neve med fersk timian
  • 1/2 sitron
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Sett ovnen på 150 grader. Ha noen timiankvister i bunnen av en ildfast form. Skrell hvitløksbåtene og knus de lett. Dytt hvitløk og timian inn i kyillingen. Klem over saften av en halv sitron ,risle over litt olivenolje og gni kyllingen inn med salt og pepper.

Sett kyllingen inn i ovnen på nederste rille. Skjær opp det du har lyst på av grønnsaker og legg rundt kyllingen. Har du steketermometer stikker du den inn mellom låret og brystet. Ta ut kyllingen når det viser rett under 80 grader. Hvis ikke du har et steketermometer, sjekk kyllingen etter cirka 1 1/2 time ved å stikke en liten kniv inn mellom låret og brystet. Ta kyllingene ut og la den hvile. Skru opp varmen til 225 grader, og la grønnsakene bli brune. Vend dem av og til slik at de blir brune over det hele. Sett kyllingene inn i ovnen igjen i 5-10 minutter. Skru gjerne på grillelementet.

Jeg serverte verdens enkleste salat ved siden av. Skiver av moden tomat som du legger lagvis med litt salt, pepper ,noen dråper vinedikk, oliven olje og raspet Parmesan eller Pecorino. Tåler du ikke kumelk eller vil ha en litt kraftigere smak går du for pecorinoen. All Pecorino er laget på sauemelk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits