Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kyllingsuppe

Det er et aldri s lite vinterdrag i lufta, og jeg kjenner at jeg blir litt muggen langt inni den sommerhungrige kroppen min. Store og sm gr rundt og snufser med en aldri s liten vrforkjlelse. Nr rikets tilstand er slik fr jeg lyst p noe varmt og nrende. Det er f ting jeg finner like trstende i slike tilfeller som en stor tallerken med kyllingsuppe. Skal du lage skikkelig god kyllingsuppe er det om du koker kraften selv enten p stykker av kylling eller kylling bein.

Nr vi har ovnsstekt kylling tar jeg ofte vare p skroget fra kyllingen til kokke kraft p. Kyllingbein er en smaksressurs jeg synes man skal ta vare p. Jeg skal ikke skryte p meg at jeg alltid er like konsekvent, det hender seg rett som det er at jeg bruker buljonterninger, men jeg prver. Det koke god kraft tar fort noen timer. I en travel familiehverdag er slikt egentlig stort sett forbedholdt helger. Men det trenger det ikke vre. Det man kan gjre er sette p kraften fr man gr p jobb om morningen.

Dette trenger du til kraften

  • Skroget fra 2-3 kyllinger
  • 1 lk
  • 3 stilker stangselleri
  • 2 gulertter
  • 1 hvitlk
  • 10 peperkorn
  • 2 nellikspiker
  • 1 stjerneanis
  • 2 laurbrblad
  • en liten bunt persille
  • Vann

Halver lken, kutt eller brekk resten av grnnsaken i grove biter. Ha alt i en gryte p cirka 5 liter. Hell over kaldt vann til det s vidt dekker. Kok opp, og skru ned varmen og la kraften smputre i et par timer. Hvis du har tenkt at kreften skal st godgjre seg mens du er p jobb, setter du p platen p laveste varme. Husk skumme kraften godt. og sil av. Hvis du nsker kan du redusere den ned. Kyllingkraften kan du fryse i isterrningposer. Da er det lett posjonere den ut etterhvert som du har behov.

Kyllingsuppe

  • 2,5 liter kyllingkraft

  • 1 kylling p cirka et kilo
  • 2 gulertter
  • 1 fenikkel
  • 2-3 vrlk
  • 150 g grnne bnner eller sukkererter
  • 300 g pastaslyfer eller annen pasta du syns passer
  • 1 bunt persille
  • salt pepper
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater.

Ha kyllingen trekke i kraften til den er mr, cirka en time. Ta den opp og la den avkjle noe. Ha de hermetiske tomatene i kraften og la det smputre i ti minutter. Kok opp pastavann og kok pasten i 5 minutter. Mens du gjr dette finsnitter du grnnsakene. Gulerttene kan du raspe om du vil. Pell kjttet av kyllingen og hakke det opp i passe biter. Ha grnnsakene pastaen og kyllingen oppi gryta. La alt sammen smkoke til pasteaen er al dente. Ha i finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Server med brd smr og litt revet parmesan.





2 kommentarer

Min matgale verden

17.04.2012 kl.12:58

Mmmmmm, kyllingsuppe hjelper litt mot kulden. Ogjeg skal huske ta vare p skroget neste gang vi har helstekt kylling. Og det m bli snart kjenner jeg....S godt ut!

LeChef

17.04.2012 kl.13:08

Min matgale verden:
Godt var det. det gr jo an jukse ogs med buljongternigner og frosne kyllinglr hvis man har det litt travelt.

Skriv en ny kommentar

hits