Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kyllingsuppe

Det er et aldri så lite vinterdrag i lufta, og jeg kjenner at jeg blir litt muggen langt inni den sommerhungrige kroppen min. Store og små går rundt og snufser med en aldri så liten vårforkjølelse. Når rikets tilstand er slik får jeg lyst på noe varmt og nærende. Det er få ting jeg finner like trøstende i slike tilfeller som en stor tallerken med kyllingsuppe. Skal du lage skikkelig god kyllingsuppe er det om du koker kraften selv enten på stykker av kylling eller kylling bein.

Når vi har ovnsstekt kylling tar jeg ofte vare på skroget fra kyllingen til å kokke kraft på. Kyllingbein er en smaksressurs jeg synes man skal ta vare på. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg alltid er like konsekvent, det hender seg rett som det er at jeg bruker buljonterninger, men jeg prøver. Det å koke god kraft tar fort noen timer. I en travel familiehverdag er slikt egentlig stort sett forbedholdt helger. Men det trenger det ikke å være. Det man kan gjøre er å sette på kraften før man går på jobb om morningen.

Dette trenger du til kraften

  • Skroget fra 2-3 kyllinger
  • 1 løk
  • 3 stilker stangselleri
  • 2 gulerøtter
  • 1 hvitløk
  • 10 peperkorn
  • 2 nellikspiker
  • 1 stjerneanis
  • 2 laurbærblad
  • en liten bunt persille                                                                      
  • Vann

Halver løken, kutt eller brekk resten av grønnsaken i grove biter. Ha alt i en gryte på cirka 5 liter. Hell over kaldt vann til det så vidt dekker. Kok opp, og skru ned varmen og la kraften småputre i et par timer. Hvis du har tenkt at kreften skal stå å godgjøre seg mens du er på jobb, setter du på platen på laveste varme. Husk å skumme kraften godt. og sil av. Hvis du ønsker kan du redusere den ned. Kyllingkraften kan du fryse i isterrningposer. Da er det lett å posjonere den ut etterhvert som du har behov.

Kyllingsuppe

  • 2,5 liter kyllingkraft

  • 1 kylling på cirka et kilo
  • 2 gulerøtter
  • 1 fenikkel
  • 2-3 vårløk
  • 150 g grønne bønner eller sukkererter
  • 300 g pastasløyfer eller annen pasta du syns passer
  • 1 bunt persille
  • salt pepper
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater.

Ha kyllingen trekke i kraften til den er mør, cirka en time. Ta den opp og la den avkjøle noe. Ha de hermetiske tomatene i kraften og la det småputre i ti minutter. Kok opp pastavann og kok pasten i 5 minutter. Mens du gjør dette finsnitter du grønnsakene. Gulerøttene kan du raspe om du vil. Pell kjøttet av kyllingen og hakke det opp i passe biter. Ha grønnsakene pastaen og kyllingen oppi gryta. La alt sammen småkoke til pasteaen er al dente. Ha i finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Server med brød smør og litt revet parmesan.

 




 

 


2 kommentarer

Min matgale verden

17.04.2012 kl.12:58

Mmmmmm, kyllingsuppe hjelper litt mot kulden. Ogjeg skal huske å ta vare på skroget neste gang vi har helstekt kylling. Og det må bli snart kjenner jeg....Så godt ut!

LeChef

17.04.2012 kl.13:08

Min matgale verden:
Godt var det. det går jo an å jukse også med buljongternigner og frosne kyllinglår hvis man har det litt travelt.

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits