Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hjemmelaget pasta med fersk tomatsaus

Jeg har en pastamaskin. Alt for ofte blir den stående ubrukt i skapet. Egentlig burde jeg bruke den mye oftere, for det er både gøy og går raskt å lage paste fra bunnen av. I tillegg er det en hyggelig aktivitet å gjøre sammne med barna.

Før helgen var minstejenta syk og var hjemme med pappa. Å være hjemme med pappa kan fort bli en langdryg affære for en sprelsk jente på snart fire. Derfor bestemte vi oss for å lage paste med fersk tomatsaus. Oppskrift på hjemmelaget pasta finner du her

Er du litt dreven, klarer du å lage pastaen og tomatsausen mens pastavannent koker opp selv om pastadeigen optimalt bør hvile i en times tid, går det helt fint å begynne å valse den ut med en gang. Kjennes pasta deigen litt vått ut når du følger oppskriften har du i litt mere mel. Litt tørr ha i litt vann en teskje av gangen.

Fersk tomatsaus til fire

  • Cirka 1 kilo med godt modne tomater som du skjærer i cirka 1,5 ganger 1,5 cm terninger
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • Urter for eksempel basilikum, oregano eller persille
  • salt
  • pepper

Varm oljen i en gryte. Hakk hvitløken og la den frese med i oljen i noen sekunder sammne med litt nykvernet pepper. Ha i de hakkede tomatene og la koke inn over sterk varme til du synes at sausen er passe tykk. Jeg pleier hverken å skrelle tomatene eller å kjøre sausen med stavmikser, med hvis du vil kan du gjøre dette.

Denne sausen er en grunnsaus du kan bruke til veldig mye. Du kan for eksempel ha i blåskjellkraft og safran la det koke inn og ha i blåskjell. Bruke den som pizzasaus, ha i litt ricotta, eller rett og slett ha i masse fersk basilikum og nye den sammen med din hjemmelagede pasta.

Kommer du over skikkeligmodne tomater til en fornuftig penge, kan du like så godt lage av 10-12 kilo og konservere den eller fryse ned.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits