Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hjemmelaget pasta med fersk tomatsaus

Jeg har en pastamaskin. Alt for ofte blir den stende ubrukt i skapet. Egentlig burde jeg bruke den mye oftere, for det er bde gy og gr raskt lage paste fra bunnen av. I tillegg er det en hyggelig aktivitet gjre sammne med barna.

Fr helgen var minstejenta syk og var hjemme med pappa. vre hjemme med pappa kan fort bli en langdryg affre for en sprelsk jente p snart fire. Derfor bestemte vi oss for lage paste med fersk tomatsaus. Oppskrift p hjemmelaget pasta finner du her

Er du litt dreven, klarer du lage pastaen og tomatsausen mens pastavannent koker opp selv om pastadeigen optimalt br hvile i en times tid, gr det helt fint begynne valse den ut med en gang. Kjennes pasta deigen litt vtt ut nr du flger oppskriften har du i litt mere mel. Litt trr ha i litt vann en teskje av gangen.

Fersk tomatsaus til fire

  • Cirka 1 kilo med godt modne tomater som du skjrer i cirka 1,5 ganger 1,5 cm terninger
  • 4-5 fedd hvitlk
  • 1,5 dl olivenolje
  • Urter for eksempel basilikum, oregano eller persille
  • salt
  • pepper

Varm oljen i en gryte. Hakk hvitlken og la den frese med i oljen i noen sekunder sammne med litt nykvernet pepper. Ha i de hakkede tomatene og la koke inn over sterk varme til du synes at sausen er passe tykk. Jeg pleier hverken skrelle tomatene eller kjre sausen med stavmikser, med hvis du vil kan du gjre dette.

Denne sausen er en grunnsaus du kan bruke til veldig mye. Du kan for eksempel ha i blskjellkraft og safran la det koke inn og ha i blskjell. Bruke den som pizzasaus, ha i litt ricotta, eller rett og slett ha i masse fersk basilikum og nye den sammen med din hjemmelagede pasta.

Kommer du over skikkeligmodne tomater til en fornuftig penge, kan du like s godt lage av 10-12 kilo og konservere den eller fryse ned.




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits