Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Eplepai, LeChef paier seg.

Da jeg var liten lurte jeg ofte p hvorfor Guffen aldri kunne ligge unna eplepaiene til bestemor Duck. Etterhvert som jeg ble strre og fikk smakt en, slapp jeg lure. Jeg begynte istedenfor lure p hvordan slike herligheter lages. N lure jeg ikke p det heller. Etter litt prving og feiling har jeg kommet opp med denne.

Dette trenger du:

  • Paideig
  • 6-7 store epler for eksempel Granny Smith
  • 150 g sukker
  • 1 ts nysttt kardemumme
  • 2 spsisekjeer maizena
  • 1 egg
  • Saften fra en halv sitron

Kjevle ut paideigen i to store rundinger. Legg de lagvis med bakepapir over og under. Sett kjlig i en halvtime. Skrell eplende og skjr i skiver. Jeg pleier skjre rundt kjernen. Bland eplene med sukker kardemumme, maizena og sitronsaften i en bolle.

Skill egget. Lettpisk eggehviten. Kle en paiform med det ene paideigemnet. La deigen henge en centimeter eller s over kanten, skjr vekk resten. Pensle med eggehviten. Dette gjr du for at bunnen ikke skal bli blt. Pisk inn eggeplommen medr esten av eggehviten. Bruk en tallerken som er litt strre enn paiformen som mal for skjre til et lokk av det andre paideigemnet. Ha epleblandingen i den kledde paiformen. Legg lokket over, pensle lett med vann og knip de to emnene sammen. Pensle det hele med eggeblandingen. Skjr noen luftehull i lokket, og dekorer gjerne med figurer du lager av paideigen du har til overs. Pensle disse og. Sett inn i ovnen p 175 grader, og stek i cirka 1 time og 15 minutter. Da br du ende opp med noe som ligner litt p dette:

Bildet yter ikke helt paien rettferdighet. Og jeg m si at jeg skjnner Guffen godt. Tiden vi mtte vente mens hele huset duftet av varm eplepai, fr jeg gav oss lov til skjre opp denne saken var pinefull. Du br vente til den er rett over romtemperatur slik at fyllet fr satt seg.

Server for eksempel med en skikkelig god vaniljeis.




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Flg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits