Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Eplepai, LeChef paier seg.

Da jeg var liten lurte jeg ofte på hvorfor Guffen aldri kunne ligge unna eplepaiene til bestemor Duck. Etterhvert som jeg ble større og fikk smakt en, slapp jeg å lure. Jeg begynte istedenfor å lure på hvordan slike herligheter lages. Nå lure jeg ikke på det heller. Etter litt prøving og feiling har jeg kommet opp med denne.

Dette trenger du:

  •  Paideig
  • 6-7 store epler for eksempel Granny Smith
  • 150 g sukker
  • 1 ts nystøtt kardemumme
  • 2 spsisekjeer maizena
  • 1 egg     
  • Saften fra en halv sitron

 

 Kjevle ut paideigen i to store rundinger. Legg de lagvis med bakepapir over og under. Sett kjølig i en halvtime. Skrell eplende og skjær i skiver. Jeg pleier å skjære rundt kjernen. Bland eplene med sukker kardemumme, maizena og sitronsaften i en bolle.

Skill egget. Lettpisk eggehviten. Kle en paiform med det ene paideigemnet. La deigen henge en centimeter eller så over kanten, skjær vekk resten. Pensle med eggehviten. Dette gjør du for at bunnen ikke skal bli bløt. Pisk inn eggeplommen medr esten av eggehviten. Bruk en tallerken som er litt større enn paiformen som mal for å skjøre til et lokk av det andre paideigemnet. Ha epleblandingen i den kledde paiformen. Legg lokket over, pensle lett med vann og knip de to emnene sammen. Pensle det hele med eggeblandingen. Skjær noen luftehull i lokket, og dekorer gjerne med figurer du lager av paideigen du har til overs. Pensle disse og. Sett inn i ovnen på 175 grader, og stek i cirka 1 time og 15 minutter. Da bør du ende opp med noe som ligner litt på dette:

 

Bildet yter ikke helt paien rettferdighet. Og jeg må si at jeg skjønner Guffen godt. Tiden vi måtte vente mens hele huset duftet av varm eplepai, før jeg gav oss lov til å skjære opp denne saken var pinefull. Du bør vente til den er rett over romtemperatur slik at fyllet får satt seg.

Server for eksempel med en skikkelig god vaniljeis.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits