Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Verdens beste boller revisited

Jeg trodde virkelig at jeg hadde verdens beste bolleoppskrift, og ja oppskriften var bra den. Problemet er at jeg etter litt forskning har kommet frem til at metoden var feil. Ikke mye feil, faktisk er det bare en bitte liten justering. Denne gangen har jeg fra en ubestikkelig kilde at "dette er de beste bollene jeg har smakt". Grunnen til at kilden er ubestikkelig? Jo, jeg kjenner knapt nevnte kilde, og var ikke tilstede da vedkommende kom med denne ytringen. Jeg lover disse bollene blir nesten lettere enn luft. Forskjellen? Smøret has i helt til slutt i elteprosessen. Lag for all del dobbel eller trippel oppskrift. Disse går unna som eh................varme hveteboller :)


Uansett. Her er opskriften:

  • 540 g siktet hvetemel
  • 300 ml melk
  • 85 g sukker
  • 75 g smør skulle du mot formodning ikke finne smør, finner du en oppskrift på å lage smør her
  • 2 egg
  • 1 1/2 ts b
  • Bakepulver du kan bruke natron, men da må du tilsette en ts med  edikk eller sitronsaft i deigen
  • 2 ts nystøtt kardemumme
  • 1/2 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær eller 25 g vasnlig gjær. Bruker du vanlig gjær så løs den opp i vesken

Den observante leser av denne blogen vil se at den overhodet ikke skiller seg fra orginaloppskriften.

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret i en kaserolle la det kjøle seg ned til ca 40 grader. Varm melken til melkenfingervarmt. Ha melken og et egg i det tørre og kjør i kjøkkenmaskin på medium hastighet i ca 5 minutter, eller elt for hånd til du har en smidig deig. Bland så inn det smeltede smøret litt og litt og La deigen heve til dobbelt størrelse. Du kan også sette deigen om morningen før du drar på jobb. Bruk da halv gjærmengde og kald veske. Når du kommer hjemm er deigen ferdig hevet.

Hvelv deigen ut på melet underlag, og del den i emner på ca 110 g det blir ca 10 stk. Trill emnene til boller ha de på bakepapir og trykk de litt flate. La bollene etterheve til de dobler seg og vel så det under et klede. Visp sammen et egg pensle bollene.

Stek i ovn på 225 grader i 8-10 minutter. Kast inn et halvt glass varmt vann i bunnen av ovnen når du setter inn bollene.

2 kommentarer

09.03.2013 kl.13:38

Nå står bolledeigen til heving ...så venter spent på resultatet :-)

LeChef

14.03.2013 kl.10:08

Anonym:
Håper at bollene smakte!

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

39, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits