Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Verdens beste boller revisited

Jeg trodde virkelig at jeg hadde verdens beste bolleoppskrift, og ja oppskriften var bra den. Problemet er at jeg etter litt forskning har kommet frem til at metoden var feil. Ikke mye feil, faktisk er det bare en bitte liten justering. Denne gangen har jeg fra en ubestikkelig kilde at "dette er de beste bollene jeg har smakt". Grunnen til at kilden er ubestikkelig? Jo, jeg kjenner knapt nevnte kilde, og var ikke tilstede da vedkommende kom med denne ytringen. Jeg lover disse bollene blir nesten lettere enn luft. Forskjellen? Smret has i helt til slutt i elteprosessen. Lag for all del dobbel eller trippel oppskrift. Disse gr unna som eh................varme hveteboller :)


Uansett. Her er opskriften:

  • 540 g siktet hvetemel
  • 300 ml melk
  • 85 g sukker
  • 75 g smr skulle du mot formodning ikke finne smr, finner du en oppskrift p lage smr her
  • 2 egg
  • 1 1/2 ts b
  • Bakepulver du kan bruke natron, men da m du tilsette en ts med edikk eller sitronsaft i deigen
  • 2 ts nysttt kardemumme
  • 1/2 ts salt
  • 1 pakke trrgjr eller 25 g vasnlig gjr. Bruker du vanlig gjr s ls den opp i vesken

Den observante leser av denne blogen vil se at den overhodet ikke skiller seg fra orginaloppskriften.

Bland alt det trre i en bolle. Smelt smret i en kaserolle la det kjle seg ned til ca 40 grader. Varm melken til melkenfingervarmt. Ha melken og et egg i det trre og kjr i kjkkenmaskin p medium hastighet i ca 5 minutter, eller elt for hnd til du har en smidig deig. Bland s inn det smeltede smret litt og litt og La deigen heve til dobbelt strrelse. Du kan ogs sette deigen om morningen fr du drar p jobb. Bruk da halv gjrmengde og kald veske. Nr du kommer hjemm er deigen ferdig hevet.

Hvelv deigen ut p melet underlag, og del den i emner p ca 110 g det blir ca 10 stk. Trill emnene til boller ha de p bakepapir og trykk de litt flate. La bollene etterheve til de dobler seg og vel s det under et klede. Visp sammen et egg pensle bollene.

Stek i ovn p 225 grader i 8-10 minutter. Kast inn et halvt glass varmt vann i bunnen av ovnen nr du setter inn bollene.

2 kommentarer

09.03.2013 kl.13:38

N str bolledeigen til heving ...s venter spent p resultatet :-)

LeChef

14.03.2013 kl.10:08

Anonym:
Hper at bollene smakte!

Skriv en ny kommentar

hits