Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spaghetti med mangold og bacon

Vi er så heldige at vi har en hageparsell. Her dyrker vi fulløkologiske, usprøtytede grønnsaker. Siden veien fra jordet til tallerkenen er veldig kort, blir smaken av grønnsakene våre desto mer fremtredene. Mangold kommer i mange fargevarianter.Mangold er en voksevillig plante, og er faktisk toårig. Du kan høste av den mange ganger gjennom sesongen. Noen meter met mangold i et blomsterbedd, eller i noen store bøtter på balkongen, vil holde deg forskynt med mangold gjennom hele sommeren. Du kan bruke mangold på samme måte som du bruker spinat. Mangold er en supersunn grønnsak proppfull av vitaminer og mineraler, men i likhet med mange andre bladgrønnsaker inneholder den en del oksalsyre. Det kan derfor være lurt å gi barna melkeprodukter til eller etter middagen.

Dette trenger du til fire

  • 500-600 g fersk mangold
  • 4 båter hvitløk
  • 500 g spaghetti eller anne pasta
  • 250 g bacon
  • 4 ss solsikkekjerner
  • Olivenolje
  • salt pepper

Skjær baconet i tynne strimler, brun i godt med olivenolje. Vask mangolden godt. Hakke den og ha den i gryten med baconet. Ha på litt salt og pepper. Finhakk hvitløken og la den surre med bacon og mangold. Kok pastaen, hell en liten øse av pasta vannet over mangolden. Smak til med salt og pepper, og ha gjerne i en dæsj til med olivenolje. Rist solsikkekjernene lett i en tørr panne.

Blan alt sammne og server med revet parmesan og gjerne litt hjemmelaget surdeigsbaguette. Denne middagen tar knapt 25 minutter å lage.

 

Ingen kommentarer

Finn Johansen

19.02.2014 kl.18:37

Det er meg som står for middagen for tiden da kona falt på glatta og brakk høyre håndledd. Vi hadde liggende en pakke med Mangold i fryseren fra kjøkkenhagen vår i sommer. Hva gjør en med en sånn når en ikke har lyst på mer stuet Mangold?

Vel, Google er etter hvert blitt min beste kokebok, og i dag prøvde jeg denne oppskriften her. Jeg kan bare si at den ble både velsmakende og verdt å anbefale til andre. Tusen takk for oppskriften.

LeChef

20.02.2014 kl.10:21

Finn Johansen:
Hei Finn Johan!
Flott at du likte oppskriften. Håper at det smakte!

Skriv en ny kommentar

hits