Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fadese!!

Noe jeg ikke har vært særlig flink til å skrive om er fadeser, fjaskoer katastofale deiger jeg har satt osv osv osv. I dag hadde jeg tenkt at jeg skulle lage et brød type Vivarais. Doris var i storform. Jeg hadde fått tak i hvetemel av vårhvete og mye annet morro. Alt så virket som om det skulle bli en flott bakedag i heimen. Siden jeg var i det litt vågale hjørnet, tenkte jeg at jeg skulle lage en litt våtere deig enn vanlig. Jeg har lekt med deiger med høy hydrering før og det har som regel gått helt fint. Denne gangen derimot endte jeg opp med noe seigt kliss. To årsaker til dette. Det ene var at jeg hadde i for mye vann for fort slik at melet ikke klarte å absorbere vesken. I tillegg klarte jeg å kjøre  deigen alt for langt slik at den sprakk, Tro meg det er en prestasjon i seg selv. Nå har jeg prøvd å berge stumpene ved å ha i bitelitt mere mel forme brødene ved hjep av mye olje både på benker og på henden, og lempe de oppi et par brødformer.

:(

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits