Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Insalata Caprese

Siden en Capresesalat stort sett bare bestr av to ting skulle man tro at det er en enkel sak lage en god Caprese. Det er det for all del ogs, men det finnes noen sm fallgruber det kan vre godt styre unna!

Tidlige i dag stakk jeg innom en av mine lokale helter Marios Daglivarer i Ullevlsveien, for handle inn til dagens middag. Uheldigvis er Mario som dere kanskje skjnner av navnet italiener. Han har drevet en knttliten daglivare her i 30 r og vel s det. En snn type sjappe det er befriende komme til i disse Joker og Bunnprisdager. Grunnen til at det er litt uheldig at Mario er italiener, er at han i motsetning til Bunnjoker butikkene har klart finne plass til relativt mange italienske godsaker. Godt gjor nr butikken neppe er strre en 30 kvadratmeter. Det er hyggelig for smakslkene, uheldig for den stakkars kontoen min. Ikke snn forst at Mario tar noen blodpris. Men nr Mozarellautvalget gr fra helt grei til veldig god til fantastisk, er et litt lett ende opp med den superferske fantastiske Mozzarellaen.

La meg gjre en ting klinkende klart. Snn ferigrevet ost i pose som kaller seg Mozzarella eller noe som helst som ser ut som en litt almindelig gulost med navnet Mozzarela p i firkant eller plseform, er s langt unna Mozzarella det gr an komme. Den hele er gummiaktig og du kunne like godt kjpt snn tulleost fra firstprice. Jeg har faktis ftt servert snn ekkel "pizzamozzarella" i skiver i en Caprese p restaurant, og det har kanskje du ogs. Den ferdigraspede har jeg egentlig ikke lyst vite hva inneholder i det hele tatt.

Skikkelig Mozzarella er en skinnende hvit og som regel eggeformet ost som ligger flyter i sin egen myse. Som oftest i en plastpose men av og til i en melkekartongaktig boks. Alle disse er i og for seg gode, men, Mozzarella lages bde av kumelk og bffelmelk. De som ligger i slike sm bl poser i ostedisken er laget av kumelk. De er helt ok, selv om de fremdelses er litt gummiaktige. N er det mulig at jeg stokker fargen litt for i lignende poser bare grnne, finner du bffelmozzarella. Denne er bedre selv om det fremdeles er et himmelhav av forskjell til slike som du ser p bildet over.

Jo lengre en Mozzarella ligger i laken sin, jo hardere og mere gummiaktig blir den. Skikkelig frsk Mozzarella gr det nesten ikke an skjre i skiver. Den er nesten litt flytende i midten og en smak som nrmest kan beskrives som en himmelsk fyldig mildhet. Noen spesialforetninger fr de flybret. Fr du tak i en slik, ja da er du kommet s nrme du kan mozzarelahimmelen her hjemme p berget. Etter alt dette om en skarve ost, skjnner ud sikkert at det ikke holder kjpe de vanlige kipe tomatene. Kjp de beste tomatene du kommer over. Modne klasetomater, San marzanotomater, eller de sm superste cherrytomater. La hjertet og ikke lommeboken bestemme i dette tilfellet hvis ikke kan du egentlig la vre. Det er egentlig flere mter lage denne salaten p denn gangen valgte jeg lage den slik:

Insalata Caprese

  • 4-5 godt modne tomater
  • 1 stk superfersk Mozzarella
  • 10-20 basilikumblader
  • God oliven olje
  • God balsamicoedikk
  • Salt
  • Nysttt pepper

Skjr tomatene i skiver. Bruker du sm tomater, del de i to. Skjr mozzarelaen i skiver eller riv den i sm biter med fingrene. Legg lagvis i en blandebolle, str hakket basilkum, salt og pepper mellom hvert lag. Ha over en god dsj med olivenolje og litt balsamico. Vend alt godt, ha over p det du nsker servere salten i/ p. Riv noen basilkumblader og dryss over pynt ogs gjerne med et helt blad eller tre.

Buon appetito!



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Flg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits