Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Insalata Caprese

Siden en Capresesalat stort sett bare består av to ting skulle man tro at det er en enkel sak å lage en god Caprese. Det er det for all del også, men det finnes noen små fallgruber det kan være godt å styre unna!

Tidlige i dag stakk jeg innom en av mine lokale helter Marios Daglivarer i Ullevålsveien, for å handle inn til dagens middag. Uheldigvis er Mario som dere kanskje skjønner av navnet italiener. Han har drevet en knøttliten daglivare her i 30  år og vel så det. En sånn type sjappe det er befriende å komme til i disse Joker og Bunnprisdager. Grunnen til at det er litt uheldig at Mario er italiener, er at han i motsetning til Bunnjoker butikkene har klart å finne plass til relativt mange italienske godsaker. Godt gjor når butikken neppe er større en 30 kvadratmeter. Det er hyggelig for smaksløkene, uheldig  for den stakkars kontoen min. Ikke sånn å forstå at Mario tar noen blodpris. Men når Mozarellautvalget går fra helt grei til veldig god til fantastisk, er et litt lett å ende opp med den superferske fantastiske Mozzarellaen.

La meg gjøre en ting klinkende klart. Sånn ferigrevet ost i pose som kaller seg Mozzarella eller noe som helst som ser ut som en litt almindelig gulost med navnet Mozzarela på i firkant eller pølseform, er så langt unna Mozzarella det går an å komme. Den hele er gummiaktig og du kunne like godt å kjøpt sånn tulleost fra firstprice. Jeg har faktis fått servert sånn ekkel "pizzamozzarella"  i skiver i en Caprese på restaurant, og det har kanskje du også. Den ferdigraspede har jeg egentlig ikke lyst å vite hva inneholder i det hele tatt.

Skikkelig Mozzarella er en skinnende hvit og som regel eggeformet ost som ligger å flyter i sin egen myse. Som oftest i en plastpose men av og til i en melkekartongaktig boks. Alle disse er i og for seg gode, men, Mozzarella lages både av kumelk og bøffelmelk. De som ligger i slike små blå poser i ostedisken er laget av kumelk. De er helt ok, selv om de fremdelses er litt gummiaktige. Nå er det mulig at jeg stokker fargen litt for i lignende poser bare grønne, finner du bøffelmozzarella. Denne er bedre selv om det fremdeles er et himmelhav av forskjell til slike som du ser på bildet over.

Jo lengre en Mozzarella ligger i laken sin, jo hardere og mere gummiaktig blir den. Skikkelig færsk Mozzarella går det nesten ikke an å skjære i skiver. Den er nesten litt flytende i midten og en smak som nærmest kan beskrives som en himmelsk fyldig mildhet. Noen spesialforetninger får de flybåret. Får du tak i en slik, ja da er du kommet så nærme du kan mozzarelahimmelen her hjemme på berget. Etter alt dette om en skarve ost, skjønner ud sikkert at det ikke holder å kjøpe de vanlige kipe tomatene. Kjøp de beste tomatene du kommer over. Modne klasetomater, San marzanotomater, eller de små supersøte cherrytomater. La hjertet og ikke lommeboken bestemme i dette tilfellet hvis ikke kan du egentlig la være. Det er egentlig flere måter å lage denne salaten på denn gangen valgte jeg å lage den slik:

Insalata Caprese

  • 4-5 godt modne tomater
  • 1 stk superfersk Mozzarella
  • 10-20 basilikumblader
  • God oliven olje
  • God balsamicoedikk
  • Salt
  • Nystøtt pepper

Skjær tomatene i skiver. Bruker du små tomater, del de i to. Skjær mozzarelaen i skiver eller riv den i små biter med fingrene. Legg lagvis i en blandebolle, strø hakket basilkum, salt og pepper mellom hvert lag. Ha over en god dæsj med olivenolje og litt balsamico. Vend alt godt, ha over på det du ønsker å servere salten i/ på. Riv noen basilkumblader og dryss over pynt også gjerne med et helt blad eller tre.

Buon appetito!

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits