Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Insalata de fagioli verdi

Høsten er en herlig tid. Det bugner over av ferske grønnsaker. Selv om vi ikke er direkte bortskjemte andre deler av året av året, er vel utvalget på denne tiden litt bedre enn ellers. Nå er det bare å proppe i seg med så mye som mulig av disse vitamin og mineralbombene før vinteren setter inn. Bildet er noe av fjorårets fangst fra vår hageparsell. 

Noe jeg lager ofte er salat på ferske bønner. Direkte oversatt betyr navnet på oppskriften "salat av grønne bønner", men her kan du bruke det du finner. Snittebønner,kenyabønner, voksbønner, bobbybønner og brekkbønner ,det spiller mindre rolle ,denne fremgangsmåten fungerer på alle varienter. Unntaket vil være bondebønner. Disse krever litt spesialbehandling, men det skal vi ikke ta her.

  • 400-500 gram ferske bønner
  • 1-2 båter hvitløk
  • God olivenolje
  • God edikk eller sitronsaft
  • Salt 
  • Pepper
  • Persille

Kok opp 2-3 liter vann med ca 30 gram salt per liter vann. Vask bønnene, fjern stilkfestet og del de opp i passe biter. Kok de i fosskokende vann til de er møre men har litt tyggemotstand. Dette kan tar ca 3-5 minutter og litt avhengig av hvilken type bønner du bruker. Smak underveis. De gangene jeg overkoker de blir jeg litt trist til sjels fordi at jeg har berøvet meg selv for en fantastisk smaksopplevelse. Sil av i et døslag, sett døslaget i gryta og fyll på med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Finhakk hvitløken og persillen.  La bønnene renne av seg, bland bønner hvitløk og persille. Smak til med salt, pepper olivenolje og sitronsaft eller edikk.

Av en eller annen grunn klarte jeg å ungå å ta bilde av den salaten jeg laget i dag, men her er en forerst i bildet. Bildet er hentet fra "gresk aften i heimen"


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits