Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Epleterte

Som jeg har nevnt et par ganger s har vi en hageparsell. En av de tingen som gjr denne parsellen til himmel p jord, eller i alle fall i Oslo, er at det kryr av epletrr der. Ikke vet jeg hvor mange men jeg tipper p noen hundre. Her er epler i alle mulige varianter pluss et par til. De siste ukene har jeg plukket med meg kilosvis av epler. Vi har laget eplekake og eplemos likevel har vi ikke klart bruke alt slik at en del av de var begynt bli litt stygge. Da var det bare en ting gjre da. Prve seg p en kjapp epleterte. Litt av tanken med denne oppskriften er at den skal vre enkel, og at du ikke trenger vre kakeekspert for f den til. Et lite triks nr du skal lage eplepaier og epletreter. For vite hvor mange epler du trenger, fyller du bare formen med epler aller frst. Legg til et par epler, og vips s blir det akurat passe.

Bunn:

  • 130 g musli, havregryn, speltgryn eller noe annet grovt
  • 100 g siktet hvetemel
  • 100 g smr
  • 50 g sukker

Ha alt i en foodprosessor


La den g til du har en grynet masse. Ha massen p kjkknebenken og samle den raskt i en ball. Klem massen ut i en paiform slik:

Sett formen i kjleskapet mens du skreller epler. Del de skrelte eplene. Jeg pleier bare snurre de rundt mens jeg spikker i vei. Ha eplebitene i en bolle og krydre litt med det du liker. I kveld brukte jeg litt raspet ingefr, kanel og kardemomme. Ha i rundt 150 g sukker og en spsiseskje med maizena. bland alt godt.

Smr tertebunnen med eggehvite og ha epleblandinge oppi. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen p 200 grader i cirka 20 minutter. Fjern aluminiumsfolien, og etterstek til eplene er lett brune. Bruk gjerne grillelementet

Slik:




Da er det bare piske litt krem og servere snn:

Eggeplommen du fr til overs, bruker du selvflgelig til lage hjemmelaget majonaise

Enjoy!!

2 kommentarer

somjegliker

13.09.2012 kl.07:56

Lekkert; og takk for sm bilder s en slipper skrolle seg i hjel :) PS eggeplommen er fin som ansiktsmaske ogs..masse vitaminer for huden :))

LeChef

13.09.2012 kl.18:56

somjegliker:
Eggeplomme jkan brukers til mye gy. Jeg prver som regel benytte hele egget selv om en oppskrift bare har bruk for en av de. For vrig kan bde eggehvite og eggeplomme fryses.

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Flg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits