Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Epleterte

Som jeg har nevnt et par ganger så har vi en hageparsell. En av de tingen som gjør denne parsellen til himmel på jord, eller i alle fall i Oslo, er at det kryr av epletrær der. Ikke vet jeg hvor mange men jeg tipper på noen hundre. Her er epler i alle mulige varianter pluss et par til. De siste ukene har jeg plukket med meg kilosvis av epler. Vi har laget eplekake og eplemos likevel har vi ikke klart å bruke alt slik at en del av de var begynt å bli litt stygge. Da var det bare en ting å gjøre da. Prøve seg på en kjapp epleterte. Litt av tanken med denne oppskriften er at den skal være enkel, og at du ikke trenger å være kakeekspert for å få den til. Et lite triks når du skal lage eplepaier og epletreter. For å vite hvor mange epler du trenger, fyller du bare formen med epler aller først. Legg til et par epler, og vips så blir det akurat passe.

 

Bunn:

  • 130 g musli, havregryn, speltgryn eller noe annet grovt
  • 100 g siktet hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g sukker

Ha alt i en foodprosessor


La den gå til du har en grynet masse. Ha massen på kjøkknebenken og samle den raskt i en ball. Klem massen ut i en paiform slik:

Sett formen i kjøleskapet mens du skreller epler. Del de skrelte eplene. Jeg pleier bare å snurre de rundt mens jeg spikker i vei. Ha eplebitene i en bolle og krydre litt med det du liker. I kveld brukte jeg litt raspet ingefær, kanel og kardemomme. Ha i rundt 150 g sukker og en spsiseskje med maizena. bland alt godt.

Smør tertebunnen med eggehvite og ha epleblandinge oppi. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter. Fjern aluminiumsfolien, og etterstek til eplene er lett brune. Bruk gjerne grillelementet

Slik:
Da er det bare å piske litt krem og servere sånn:

Eggeplommen du får til overs, bruker du selvfølgelig til å lage hjemmelaget majonaise

 

Enjoy!!

2 kommentarer

somjegliker

13.09.2012 kl.07:56

Lekkert; og takk for små bilder så en slipper skrolle seg i hjel :) PS eggeplommen er fin som ansiktsmaske også..masse vitaminer for huden :))

LeChef

13.09.2012 kl.18:56

somjegliker:
Eggeplomme jkan brukers til mye gøy. Jeg prøver som regel å benytte hele egget selv om en oppskrift bare har bruk for en av de. For øvrig kan både eggehvite og eggeplomme fryses.

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits