Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Papardelle med svinekjøtt og snittebønner i tomat og salviesaus

Svinekjøtt og salvie er en kjempegod kombinasjon. Når jeg har lyst på pasta til stykker av kjøtt, synes jeg at spaghetti og lignende blir litt pinglete. Derfor papardelle. Papardelle er litt som tagliatelle, bare litt tykkere og bredere. Når jeg lager papardelle, meler jeg den utkjevlede pastaen lett, ruller den sammen og skjærer den i rundt 2 cm brede ruller. Deretter ruller jeg den fra hverandre og har den i en bolle mens jeg strør litt durumsemule og vender den slik at strimlene ikke klistrer seg til hverandre. Deretter lar jeg den ligge på kjøkkenbenken til den skal brukes.

Noe av det første jeg gjør når jeg skal lage pasta er å sette på pastavannet. Koker det opp før jeg skal bruke det, setter jeg lokk på og setter kjelen på en av de mindre platene på minste varme. Slik har jeg pastavann klart på null komma niks når jeg trenger det.

Denne gangen gikk jeg for ferdigstimlet svinekjøtt, men du kan selvfølgelig varierere for eksempel bruke stykker av koteletter, høyrygg av okse eller lage enorme kjøttboller. Jeg synes også at det er godt med skikkleige chunker av kjøtt til denne typen pasta. Men bruker du for eksempel høyrygg av okse er det viktig at den får lov til å kose seg i sausen i noen timer slik at den blir mær og god.

Dette trenger du til 4:

 • 3 bokser hermetiske tomater
 • 600 gram med renskåret svinekjøtt, eller annet kjøtt
 • 400 gram snittebønner eller andre grønne bønner
 • 500 gram fersk pastadeig
 • 4-5 båter hvitløk
 • 1 1/2 dl olivenolje
 • 10-12 salvieblader, gjerne mer hvis du føler for det
 • salt
 • pepper
 • Litt smør eller olivenolje til steking av kjøttet
 • Evt litt sukker

Lag pastadeigen.La den hvile i kjøleskapet i en time. Kjevle den ut og skjær til papardelle.

Har du hjemmlaget tomatsaus på lur, vil jeg absolutt anbefale at du bruker den. Hvis ikke begynner du med sausen. Varm olivenoljen i en tykkbunnet gryte. Knus hvitløken og la den surrelitt  i oljen Ha i tomatene, og la det stå å putre til mengden er redusert med ca 1/3. Ha i 2/3 deler av salviebladene. NB! skal du bruke litt større stykker som trenger litt koketid bruner du disse først og har de i gryten helt til å begynne med. Tilsett gjerne et glass rødvin eller to. Ta kjøttet opp når det er ferdig trekt og reduser sausen til ønsket tykkelse.

Skyll og skjær bønnene. Forvell disse i 4 minutter i rikelig saltet vann. Sil av og sett silen tilbake i gryten med rennende kaltd vann.

Brun kjøttet i litt smør eller olje og ha det i sausen. Ha i bønnene. smak til med salt, pepper og gjerne litt mere finhakket salvie. Noen bokstomater er veldig syrlige. Blir syren for fremtredende, kan du runbde av sausen med et teskje sukker eller så. Smak deg frem til du er førnøyd!

Kok pastaen i rikelig med saltet vann Papardellene er ferdige temmelig raskt etter at de har flytt opp til  toppen. Følg med! det er få ting som er mere trist enn å ha brukt tid og energi på å lage hjemmelaget pasta for så å overkoke den.

Sil av pastaen. Ha den tilbake i gryten. Bruk en øse til å ta av en del av tomatsausen. Ha over pastaen og vend. Ha den vendte pastaen over på et stort fat, og hell resten av sausen over. Dryss med finhakket salvie og server.

Server gjerne med en god salat ved siden av, parmesan og det du måtte føle for å drikke.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits