Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kyllingrullade fylt med mangold. Servert med sauterte voksbønner, villris, tomat og paprikasaus.

Kyllingfilet er noe man kan bruke til mye rart. Noe av det beste jeg vet er å denge de skikkleig flate, og fylle de med alskens mulig godt. Denne gangen fylte jeg de med med mangold, har fåremelksost og et lite dryss brødsmuler. Brødsmulene er med for å trekke til seg saft fra kyllingen og resten av fyllet.

Dette trenger du til fire:

Til kyllingen

  • 4 kyllingbryst
  • 185 g forvellet mangold, beteblader eller annet bladgrønt (cirka 400 gram fersk)
  • 3 feddhvitløk
  • 4 ss brødrasp
  • Ost, eksempelvis pecorino eller parmesan
  • salt
  • mel
  • pepper
  • Smør og olivenolje til stekingen

Til Sausen

  • 3 modne tomater
  • 1 rød paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 1 buljongterning
  • salt
  • pepper

Til bønnene

  • 300 gram voksbønner
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 spiseskjeer hakket fersk oregano
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Begynn med mangolden. Vask den i flere runder. Hakk og ha den i en gryte med litt salt, pepper og finhakket hvitløk. Ha evt en liten skvett vann i, sett på lokk og la den dampe til den faller sammen. Rør om av og til. Når den er falt sammen lar du gryten stå uten lokk til mesteparten av vesken er fordampet. Mens mangolden står og damper, koker du risen etter anvisning på pakken og denger du løs på kyllingfiletene med en kjøtthammer eller en gryte slik at de blir flate og rundt en halv centimeter tykke. Ha mangolden over på en tallerken slik at den kjøler seg ned raskere. Sett stekeovnen på 225 grader.

Varm olivenoljen til sausen i en liten kasserolle. Rens og hakk paprikaen grovt. Ha den i den varme oljen og la den syde til den begynner å få litt farge. Skjær tomatene i 2 ganger 2 centimeters kuber, ha de og hvitløken i kasserollen, tilsett buljongterningen og balsamicoen. La småkoke i 10-15 minutter Før du kjører sausen glatt med en stavmikser. Jeg synes at det er best å gjøre i et litersmål. Så har du sausen tilbake i gryten og holder den varm. Varm en gryte med vann til bønnene. Salt godt.




Fordel mangolden på kyllingfiletene. Strø over en spiseskje med brødrasp på hver. Riv over litt ost. Rull de sammen. Ha mel, salt og pepper på en tallerken. Vend rullene i melblandingen. Varm opp en stekepanne, ha i smør og olivenolje. Legg rullen med skjøten ned og brun de fint hele veien rundt på middels varme. Ha rullene i en ildfast form, hell stekeskyen over og etterstek i 10-15 minutter. Forvell bønnene i rikelig saltet vann i 4 minutter. Ha de over i isvann, la de renne av seg. Varm et par spiseskjeer med olivenolje i en gryte. Ha i fin hakket hvitløk og bønnene. Dryss over oregano og pepper. Smak om du trenger mer salt. Ta kyllingruladene ut av ovnen, la de hvile i 5 minutter og skjær de i fine stykker. Legg opp på tallerkener, ha saus på og server.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits