Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Paiastrofe! LeChef går på en blemme-nok en gang.

 

Hver gang jeg begynner å bli sånn upassende høy på pæra hva mine kokkeleringsevne anngår, klarer jeg å gjøre et eller annet som får frem litt sårt tiltrengt ydmykhet. I dag var det pai på menyen i heimen. "Humblepie" har sjelden vært et mer treffende uttrykk. Jeg laget en paideig slik jeg pleier å gjøre. Kanskje bortsett fra at jeg klarte å glemme å ha i ørlite vann. Etter å ha trykket urt deigen og forstekt den, ser jeg at det er noen sprekker i bunnen. Pytt pytt tenker jeg. Detta går så bra så. Og det hadde det gjort også, hadde det ikke vært for det at formen jeg brukte er av den typen med løs bunn. Når man lager sånn pai som jeg lagde i dag, sånn med eggestand og ymse diverse godt i. Er det en dårlig ide'. Resultatet ble at egg og ymse begynte å renne ut av formen, ut over kjøkkenbenken og nedover skuffene. Raskt fikk jeg dekket bakesteinen min med aluminiumsfolie. Og varmen gjorde at egget forseglet sprekkene. Så pisket jeg sammen litt ny eggeblanding for å erstatte det som hadde rent ut. Deretter vasket jeg hele kjøkkenet. Mens yngsteberta så litt småforundret på sin nesten gråteferdige far. Hva har jeg lært? Jo. For det første. Du er aldri så flink at du ikke klarer å gjøre feil, og jo mere du har lært desto mere er det du veit du ikke kan.

Jo da paien ble god. Nyvunnet ydmykhet falt også i smak, selv om det kanskje smakte litt bittert.
.
Oppskrift?

Nei, oppskrift på katastrofe serverer jeg ikke i kveld.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits