Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hjemmelagde hamburgerbrød. Ny og enda bedre versjon.

Hver gang jeg tenker at jeg endelig funnet den aller beste oppskriften på et eller annet, kommer jeg over noe nytt og enda bedre. Denne gangen skal jeg nøye meg med å si at dette er de beste hamburgerbrødene jeg har laget. Jeg har tidliger postet et innlegg på hjemmlagde hamburgerbrød her. Disse er faktisk virkelig gode. Derfor er det er nesten med tungt hjerte at jeg må si at denne versjonen er enda bedre.

Kanskje er dette "verdens beste hamburgerbrød" ? Disse hamburgerbrødene blir luftige, men likevel litt tunge med en utrolig myk og nærmest bløt struktur. Det blir litt feil å kalle disse hamburgerbrødene for brioche. Man ikke bruker melk eller vann i en ekte brioche, kun smør og egg, men briochelignende er de definitivt. Litt tunge med en herlig mild fylde av egg og smør.

I posten "verdens beste boller revisited", skrev jeg at man ikke skulle ha i smøret før mot slutten av elteprosessen. Det var fordi at jeg ville prøve å lage boller som  nesten var lettere enn luft, og det ble de. Her skal vi gjøre stikk motsatt.

Dette trenger du til cirka 15 hamburgerbrød:

  • 350 ml H-melk
  • 950gram hvetemel
  • 200 gram usaltet smør, skjært i kuber og romtemperert
  • 200 ml sammenpisket egg .Bruker du mellomstore egg, tilsvarer dette 5 egg
  • 50 gram sukker
  • 15 gram salt
  • 8 gram tørrgjær

I tillegg trenger du 50 gram smeltet smør og 1 egg til å pensle hamburgerbrødene med, og sesamfrø til å strø over.

 

Bland alt det tørre i eltebollen. Ha i smøret. Smuldre smøret inn i melet med fingrene til det er jevnt fordelt. Melet og smøret skal nærmest bli litt smulete. Dette tar et par minutter og du kan ikke bruke maskinen til dette. Mens du jobber inn smøret, lar du melken bli fingervarm i en kasserolle. Sett eltemaskinen på sakte fart, og ha i de sammenpiskede eggene og melken. La deigen gå i noen minutter til den har fått samlet seg. Deretter setter du hastigheten til middels og elter deigen til den begynner å slippe kantene på eltebollen. La deigen heve til nesten dobbelt størrelse. Deretter setter du den i kjøleskapet en stund. Har du god tid kan du droppe hevingen i romtemperatur, og heller la deigen heve over natten i kjøleskapet. Legg deigen ut på lett melet underlag, og del den i emner på 110 gram. Trill emnene til boller, og trykk de flate slik du ser på bildet. De skal bli cirka 10 centimeter i diameter.

La de etterheve på  ett stekebrett med bakepapir på til dobbel størrelse. Smelt 50 gram smør. Avkjøl til rundt kroppstemperatur. Ha i ett egg og pisk lett. Pensle hamburgerbrødene, og strø over sesamfrø om du ønsker det.

Stek hamburgerbrødene på 225 grader til de er gyldne og fine. Ta dem ut av ovnen og avkjøl på rist. Ha et rent kjøkkenhånkle over brødene mens de avkjøles.

Når du skal servere de hjemmelagede lamburgerne, hamburgerne eller lakseburgerne du har laget, synes jeg at det er godt å "toaste" de litt i en varm panne med litt smør i.

Er det verd bryet ? Det kan jeg love deg at det er!
 

 

Én kommentar

LeChef

30.09.2012 kl.23:55

Hvis du liker det du leser, på leChef, gi en stemme her da vel: http://delta.jernia.no/konkurranse/post/49/valentin-tomac

Skriv en ny kommentar

hits