Baking

Verdens beste boller revisited

Jeg trodde virkelig at jeg hadde verdens beste bolleoppskrift, og ja oppskriften var bra den. Problemet er at jeg etter litt forskning har kommet frem til at metoden var feil. Ikke mye feil, faktis...

Paideig

Jeg har alltid vært glad i pai. Pajer er egentlig lette å lage, og det går rimelig kjapt. Det finnes mange oppskrifter på paideig. Jeg har prøvd mange og ofte mislyktes grovt. Her har du en oppskri...

Kakekjemi

Når man leter etter en tig på nett finner man ofte noe annet og for meg like spennende. Kanskje litt nerdete, men har du en hobby så har du en hobby. http://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=1...

Smeltet eller usmeltet, i melet eller i deigen det er spørsmålene

I bakeverdenen lærer man stadig noe nytt. Og nå vil jeg videreformidle det siste jeg har plukket opp på bollefronten. I de aller fleste bolleoppskrifter blir du forklart at du skal smelte smøret og...

Surdeigscookies med peanøttsmør sjokoladebiter

Cookies er godt. Rimelig lettlaget er det også. Det går også an å bake cookies med surdeig. Siden jeg altid har for mye av Doris, hvetesurdeigen min, prøver jeg å finne nye måter å bruke surdeig på...

Verdens beste boller

Har du noen sinne lurt på hvorfor bollene dine blir deigete og ekle, eller best egner seg som ukonvensjonelt artilleri og kastevåpen i gatekamper? Da er svaret egentlig veldig enkelt. Det er fordi...

Muffin

120 g romtemperert usaltet smør 2 ½ Dl sukker 2 store egg 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker (Dog blir det enda bedre med tahiti vanilje) ½ ts revet sitronskall 3 ½ Dl hvetemel ¾ dl maismel ...

Hamburgerbrød

Etter å ha irritert meg i flere år laget på at alle hamburgerbrød som krysset mine lepper nærmest utelukkende besto av sukker, laget jeg denne oppskriften. Du kan selvfølgelig bruke surdeig i diss...
LeChef

LeChef

39, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits