januar 2011

Boris II & Doris

Machvekten til Boris og Doris er nå 200 gram. Og Doris er i ferd med å bli en fin hvetesurdeig.Foreløpig ser det ut til at prosessen med gradvis å mate inn hvetemel går fint. Her er et lite bilde a...

Boris II får avkom

Boris II har fått et avkom..... Og navnet? Vel, det måtte jo bare bli Doris. Jeg har valgt å Beholde Boris II som en ren grov rugsurdeig. Doris har fått iblandet hvetemel. Alt synes å være bra med ...

Boris II en liten stausrapport

Boris II har nå våknet til liv. Han viser alle tegn på å faktisk kunne overgå sin forgjenger. Han har nå fått stå uforstyrret i to dager og skal få lov til å stå til i morgen før jeg begynner å til...

Champagne

Champagne. Bare navnet får tankene til å flyte mot fest morro og luksus. Men er den egentlig så luksuriøs? Ja og nei. Champagne fåes i alt fra raffinerte elegante varianter til brutale smaksbomber...

Fly

Jeg har begynt i en jobb hvor jeg må ut å reise en del. Jeg har for all del ikke noe imot reising men, jeg har noe i mot alle de idiotene som og er ute å reiser samtidig med meg. Dette er casen. F...

Boris er død lenge leve Boris II !!

Etter gjentatte ganger med mishandling, uten at Boris lot seg knekke, var det endelig slutt søndag for en uke siden. Jeg hadde laget surdeigspannekaker, noe som er en bra måte å bruke opp surdeig ...

Argh

LeChef sovna og deigen jeg hadde satt peaka. Nå har jeg veeeeeeeeeeeeeeeldig mye Boris :(

Boris sin første lakmustest

Da har jeg satt en deig som skal få lov til å stå til i morgen ettermiddag. Spent på om Boris tar utfordringen

Vin

Her vil det komme litt om noe annet jeg liker vin!

Surdeigsbrød

Gjør et lite eksperiment med Boris. Prøver å sette en ganske stor deig med litt Boris i før jeg legger meg i kveld. Tanken er at når jeg kommer hjem i morgen ettermiddag skal Boris ha klart å heve ...

Nattmat

Den som venter på noe godt..

Ventetiden er over

Eller det vil si ventetiden er neste over. Jeg må vente i minst 20 minutter før jeg kan sette tennene i Boris sitt 1. brød. Dutften som brer seg gjennom huset pirrer smaksløkene mer enn litt :)

Boris sitt første brød ferdig snittet og klart for ovnen

Dette ble lempet inn på 250 grader samt at jeg hev inn litt vann i bunnen på ovnen. Etter at jeg lukket døra ble temperaturen skrudd ned til ca 240 grader.

Boris hviler

Boris ligger og hviler litt på kjøkenbenken før siste forming og etterheving............spenningen stiger:)Når deigen har hevet til minst det doble skraper du den ut av hevebollen og samler den mil...

Boris baker

Boris viser friske takter. Han er ikke så sprek ennå at jeg kan bake et rent surdeigsbrød ikke på den tiden jeg har til rådighet i kveld i alle fall. Derfor ble jeg nødt til å ty til litt gjær og ...

Salte mandler

Dette er fanatastisk godt og virkelig enkelt å lage. På denne tiden av året er mandler i løs vekt og veldig rimelig. Dette du trenger er 1/2 kilo mandler 1 eggehvite 1 1/2 -2 SS salt Sett stei...

Overleveren Boris

Da jeg kom hjem tidligere i dag var jeg svært usikker på om Boris kom til å klare seg. Full av dårlig samvittighet startet jeg førstehjelp. Boris luktet skikkelig tøffel eller vellagret fransk ost ...

Boris blir grinete og hvordan oppbevare surdeig

En sur og misfornøyd Boris møtte meg da jeg kom hjem i dag. Matfar ble borte et døgn lengre enn planlagt. Det likte Boris særs dårlig. Selv om jeg hadde matet Boris godt før jeg dro, hadde jeg i e...
LeChef

LeChef

37, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits