mars 2012

Gresk aften i heimen

Blir nødt il å avspise dere med et bilde i første omgang oppskrifter kommer i morgenForfra og bakover: salat av grønne bønner, tzatziki, melitzanosalata, skoradlia, gresk salat med og uten feta, la...

Salty Dog

Jeg har desverre ikke noen bakgrunnshistorie for denne drinken. God er den i allefall. Enkel er den også. Salty Dog er en tokompont drink og består av Vodke/ Gin og Grapefruktjuice. Den serveres ...

Kakekjemi

Når man leter etter en tig på nett finner man ofte noe annet og for meg like spennende. Kanskje litt nerdete, men har du en hobby så har du en hobby. http://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=1...

Smeltet eller usmeltet, i melet eller i deigen det er spørsmålene

I bakeverdenen lærer man stadig noe nytt. Og nå vil jeg videreformidle det siste jeg har plukket opp på bollefronten. I de aller fleste bolleoppskrifter blir du forklart at du skal smelte smøret og...

Kniver

Et utvalg av noen av mine kjæreste eiendeler fra venstre : rotkniv, utbeningskniv, kinesisk cleaver, japansk kokkekniv, japansk fileteringskniv, konditorkniv/brødkniv. Under knivene: våtstein og kj...

Våren er her, slipp plantene løs!

Våren har kommet til Oslo. Den har faktisk vært her en stund. Jeg har opplevd julidager som har vært kaldere. Og med en tidlig vår får jeg en rekordtidlig start på min hobbybonde virksomhet. På kjø...

Spaghetti med kylling og asparges

Vår er Aspargestid. Jeg prøver å få i meg så mye som mulig av disse herlighetene mens sesongen er i gang. Asparges serveres i alle varianter her i heimen om dagen. Denne pastaretten med asparges og...

Godt Brød

Noen ganger gjør man ting man har lovet seg selv ikke å gjøre. Jeg lovet meg selv for noen år tilbake aldri å kjøpe brød på Godt Brød igjen. Men et veldig sultent barn tvang meg inn på godt brød i ...

Verdens beste hamburger

I mange år har jeg vært på leit etter den perfekte hamburgeren. Jeg har testet ut oppskrifter fra mang en stjernekokk, for å være ærlig så har jeg alltid blitt litt skuffa. Det er mange oppskrifter...

Surdeigscookies med peanøttsmør sjokoladebiter

Cookies er godt. Rimelig lettlaget er det også. Det går også an å bake cookies med surdeig. Siden jeg altid har for mye av Doris, hvetesurdeigen min, prøver jeg å finne nye måter å bruke surdeig på...

Masala Chai

I store deler av verden heter te Chai. Her borte på berget er det vi forbinder med Chai, det inderne kaller "Masala Chai", eller krydderte om du vil. Det tar litt tid å lage en skikkelig Masala Cha...

Lakseburger med wokede grønnsaker og ris

Jeg kan ikke love at jeg klarer å skrive om en ny rask middag hver eneste dag, men til å være meg er ikke to dager på rad så verst. Disse lakseburgerne kan varies i det uendelige og blir skikkelig ...

Skinke er skinke eller

Jeg innrømmer det gjerne. Min familie er storforbrukere av kokte skinker i ymse diverse varianter. Men er disse kokte skinkene egentlig skinker? Svaret er vel strengt tatt nei. Skal vi være litt pe...

Surdeigspannekaker

Når du baker med surdeig opplever du rett som det er at du ender opp med langt mere surdeig enn hva du har behov for. Jeg gir gladelig vekk i øst og vest, men alikevel ser jeg meg desverre alt for ...

Markens grøde

Dette bildet er tatt på gården til min gode venn Frode Ljosdal ute på øya Brimse ved Stavanger I flere år har min familie og jeg hatt gleden av å dyrke egne grønnsaker på Geitmyra parsellhager. i ...

Ovnsbakt laks med lun potetsalat, soyasmør, grønnsaker, tomat og agurksalat

Denne middagen lar seg faktisk gjøre på 25 minutter. Jeg innrømmer gjerne at bildet kunne vært litt finere så her får jeg skjerpe meg Det første du bør gjøre hvis du skal lage mat kjapt, er å sk...

Travel hverdag, posemat, andre uhumskheter og frysediskens ambivalens

Tidligere i dag skrev jeg en liten sak angående spinatsuppe fra bunnen av VS posesuppe. Etterpå kikket jeg med litt rundt i blogghavet. Når det kommer til raske middager, er det det helt hinsides h...

Spinatsuppe

Jeg lar meg aldri slutte å forbause over hvor lett lurte vi er. Ta for eksempel posesuppe. I et par ti år nå har det nærmest vært en opplest og vedtatt sannhet at posesuppe er en tidsbesparende sup...

Geitmyra gård

Som pasjonert matidiot har jeg i flere år vært opptatt av at barn bør ha et godt og variert forhold til mat. Hjemme prøver jeg så godt jeg kan å presentere nye smaksimpulser. Men i en travel hverda...
LeChef

LeChef

39, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits