mars 2012

Gresk aften i heimen

Blir ndt il avspise dere med et bilde i frste omgang oppskrifter kommer i morgenForfra og bakover: salat av grnne bnner, tzatziki, melitzanosalata, skoradlia, gresk salat med og uten feta, la...

Salty Dog

Jeg har desverre ikke noen bakgrunnshistorie for denne drinken. God er den i allefall. Enkel er den ogs. Salty Dog er en tokompont drink og bestr av Vodke/ Gin og Grapefruktjuice. Den serveres ...

Kakekjemi

Nr man leter etter en tig p nett finner man ofte noe annet og for meg like spennende. Kanskje litt nerdete, men har du en hobby s har du en hobby. http://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=1...

Smeltet eller usmeltet, i melet eller i deigen det er sprsmlene

I bakeverdenen lrer man stadig noe nytt. Og n vil jeg videreformidle det siste jeg har plukket opp p bollefronten. I de aller fleste bolleoppskrifter blir du forklart at du skal smelte smret og...

Kniver

Et utvalg av noen av mine kjreste eiendeler fra venstre : rotkniv, utbeningskniv, kinesisk cleaver, japansk kokkekniv, japansk fileteringskniv, konditorkniv/brdkniv. Under knivene: vtstein og kj...

Vren er her, slipp plantene ls!

Vren har kommet til Oslo. Den har faktisk vrt her en stund. Jeg har opplevd julidager som har vrt kaldere. Og med en tidlig vr fr jeg en rekordtidlig start p min hobbybonde virksomhet. P kj...

Spaghetti med kylling og asparges

Vr er Aspargestid. Jeg prver f i meg s mye som mulig av disse herlighetene mens sesongen er i gang. Asparges serveres i alle varianter her i heimen om dagen. Denne pastaretten med asparges og...

Godt Brd

Noen ganger gjr man ting man har lovet seg selv ikke gjre. Jeg lovet meg selv for noen r tilbake aldri kjpe brd p Godt Brd igjen. Men et veldig sultent barn tvang meg inn p godt brd i ...

Verdens beste hamburger

I mange r har jeg vrt p leit etter den perfekte hamburgeren. Jeg har testet ut oppskrifter fra mang en stjernekokk, for vre rlig s har jeg alltid blitt litt skuffa. Det er mange oppskrifter...

Surdeigscookies med peanttsmr sjokoladebiter

Cookies er godt. Rimelig lettlaget er det ogs. Det gr ogs an bake cookies med surdeig. Siden jeg altid har for mye av Doris, hvetesurdeigen min, prver jeg finne nye mter bruke surdeig p...

Masala Chai

I store deler av verden heter te Chai. Her borte p berget er det vi forbinder med Chai, det inderne kaller "Masala Chai", eller krydderte om du vil. Det tar litt tid lage en skikkelig Masala Cha...

Lakseburger med wokede grnnsaker og ris

Jeg kan ikke love at jeg klarer skrive om en ny rask middag hver eneste dag, men til vre meg er ikke to dager p rad s verst. Disse lakseburgerne kan varies i det uendelige og blir skikkelig ...

Skinke er skinke eller

Jeg innrmmer det gjerne. Min familie er storforbrukere av kokte skinker i ymse diverse varianter. Men er disse kokte skinkene egentlig skinker? Svaret er vel strengt tatt nei. Skal vi vre litt pe...

Surdeigspannekaker

Nr du baker med surdeig opplever du rett som det er at du ender opp med langt mere surdeig enn hva du har behov for. Jeg gir gladelig vekk i st og vest, men alikevel ser jeg meg desverre alt for ...

Markens grde

Dette bildet er tatt p grden til min gode venn Frode Ljosdal ute p ya Brimse ved Stavanger I flere r har min familie og jeg hatt gleden av dyrke egne grnnsaker p Geitmyra parsellhager. i ...

Ovnsbakt laks med lun potetsalat, soyasmr, grnnsaker, tomat og agurksalat

Denne middagen lar seg faktisk gjre p 25 minutter. Jeg innrmmer gjerne at bildet kunne vrt litt finere s her fr jeg skjerpe meg Det frste du br gjre hvis du skal lage mat kjapt, er sk...

Travel hverdag, posemat, andre uhumskheter og frysediskens ambivalens

Tidligere i dag skrev jeg en liten sak angende spinatsuppe fra bunnen av VS posesuppe. Etterp kikket jeg med litt rundt i blogghavet. Nr det kommer til raske middager, er det det helt hinsides h...

Spinatsuppe

Jeg lar meg aldri slutte forbause over hvor lett lurte vi er. Ta for eksempel posesuppe. I et par ti r n har det nrmest vrt en opplest og vedtatt sannhet at posesuppe er en tidsbesparende sup...

Geitmyra grd

Som pasjonert matidiot har jeg i flere r vrt opptatt av at barn br ha et godt og variert forhold til mat. Hjemme prver jeg s godt jeg kan presentere nye smaksimpulser. Men i en travel hverda...
LeChef

LeChef

39, Oslo

Flg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits