september 2012

Hjemmelagde hamburgerbrd. Ny og enda bedre versjon.

Hver gang jeg tenker at jeg endelig funnet den aller beste oppskriften p et eller annet, kommer jeg over noe nytt og enda bedre. Denne gangen skal jeg nye meg med si at dette er de beste hambur...

Lamburger, hjemmelaget hamburger av hstens lammekjtt

Hsten er over oss! Ikke at jeg merker stor forskjell med den sommeren vi har hatt. En av hstens definitive fordeler er at det er lammesesong. Butikkhyllene bugner av herlig, norsk lammekjtt. Jeg...

Ketchup

Elsket og hatet ... Sannsynligvis har du den i kjleskapet i en eller annen variant. Tomatketchupen fra Idun, Heinz, Mutti, eller gud forby Euroshopper sin. Det du sannsynligvis ikke har, er hjemme...

Hjemmekokkelauget

Hjelp LeChef med komme med p hjemmekokkelauget :) http://delta.jernia.no/konkurranse/post/49/valentin-tomac

Paiastrofe! LeChef gr p en blemme-nok en gang.

Hver gang jeg begynner bli snn upassende hy p pra hva mine kokkeleringsevne anngr, klarer jeg gjre et eller annet som fr frem litt srt tiltrengt ydmykhet. I dag var det pai p menyen i ...

Kyllingrullade fylt med mangold. Servert med sauterte voksbnner, villris, tomat og paprikasaus.

Kyllingfilet er noe man kan bruke til mye rart. Noe av det beste jeg vet er denge de skikkleig flate, og fylle de med alskens mulig godt. Denne gangen fylte jeg de med med mangold, har fremelkso...

Stem p LeChef

http://delta.jernia.no/konkurranse/post/49/valentin-tomac

Hy hydrering, retardering, no knead. Ny lrdom og et par frustrasjoner.

Jeg har nevnt noe om en tidligere katastrofe nr jeg har prvd meg p brddeiger med hy hydrering. P vanlig norsk betyr hy hydrering rett og slett at mengden vann er stor i forhold til mengen me...

Irish stew

Sommeren jeg nesten ikke har sett snurten av er over og hsten er her. Hst er ensbetydende med lam og friklsesong. Hva er da mer naturlig enn lage Irish stew? Irish stew er en av disse herli...

Papardelle med svinekjtt og snittebnner i tomat og salviesaus

Svinekjtt og salvie er en kjempegod kombinasjon. Nr jeg har lyst p pasta til stykker av kjtt, synes jeg at spaghetti og lignende blir litt pinglete. Derfor papardelle. Papardelle er litt som ta...

Grovt landbrd

Snn. Da er det helg, og hva passer vel bedre enn starte helgen med litt baking. Doris var litt grinete tidligere i dag. Forklaringen p det er vel s enkel som at hun ikke har ftt mat p en uke...

Epleterte

Som jeg har nevnt et par ganger s har vi en hageparsell. En av de tingen som gjr denne parsellen til himmel p jord, eller i alle fall i Oslo, er at det kryr av epletrr der. Ikke vet jeg hvor ma...

Insalata de fagioli verdi

Hsten er en herlig tid. Det bugner over av ferske grnnsaker. Selv om vi ikke er direkte bortskjemte andre deler av ret av ret, er vel utvalget p denne tiden litt bedre enn ellers. N er det ba...

Insalata Caprese

Siden en Capresesalat stort sett bare bestr av to ting skulle man tro at det er en enkel sak lage en god Caprese. Det er det for all del ogs, men det finnes noen sm fallgruber det kan vre god...

Himmel p jord. Det er hageparsellen vr det.

Som jeg har nevt her tidligere en gang kom vi svrt sent i gang p parsellen vr i r. Likevel bugner det n av ymse diverse betevarianter, mangold og bnner. I dag var det i tillegg pen dag i sko...

Pain Vivarais

Grsdagen var en frustrende dag for en stakkars hobbybaker. Inspirert av storinnkjp av mel og et nytt hjem til melet mitt., inntil n har melet stort sett hatt midlertidige hjem rundt omkring i sk...

Fadese!!

Noe jeg ikke har vrt srlig flink til skrive om er fadeser, fjaskoer katastofale deiger jeg har satt osv osv osv. I dag hadde jeg tenkt at jeg skulle lage et brd type Vivarais. Doris var i stor...

Landbrd versjon MCMLXVII

Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prve noe litt nytt. Ikke noen enorme forandringer, det er det sjelden snakk om nr man prver seg frem. Det jeg har gort denne gangen som jeg ikke har pleid ...

Spaghetti med mangold og bacon

Vi er s heldige at vi har en hageparsell. Her dyrker vi fullkologiske, usprtytede grnnsaker. Siden veien fra jordet til tallerkenen er veldig kort, blir smaken av grnnsakene vre desto mer fre...

Surdeigsbaguetter

Etter mye eksperiementering p kjkkenet flte jeg meg i endelig klar for ta fatt p lage surdeigsbaguetter. De ble seende slik ut. Ikke alle ble like fine i formen men om jeg er fornyd? Jepp!...

Geitmyra matkultursenter for barn, pen grd 16.09.2012

Ta en potet! Av og til fler jeg meg litt priviligert fordi at jeg bor i Oslo. Jeg har tidligere skrevet litt om Geitmyra matkultursenter for barn. Geitmyra har som forml lre barn unge og bl...

Bondens marked

En av mine favoritt fritidssysler, er g p bondens marked. Kortreis mat fra smskalaprodusenter str i fokus. Bondens marked kan man finne p flere forskjellig steder i landet. I dag er er det f...
hits