september 2012

Hjemmelagde hamburgerbrød. Ny og enda bedre versjon.

Hver gang jeg tenker at jeg endelig funnet den aller beste oppskriften på et eller annet, kommer jeg over noe nytt og enda bedre. Denne gangen skal jeg nøye meg med å si at dette er de beste hambur...

Lamburger, hjemmelaget hamburger av høstens lammekjøtt

Høsten er over oss! Ikke at jeg merker stor forskjell med den sommeren vi har hatt. En av høstens definitive fordeler er at det er lammesesong. Butikkhyllene bugner av herlig, norsk lammekjøtt. Jeg...

Ketchup

Elsket og hatet ... Sannsynligvis har du den i kjøleskapet i en eller annen variant. Tomatketchupen fra Idun, Heinz, Mutti, eller gud forby Euroshopper sin. Det du sannsynligvis ikke har, er hjemme...

Hjemmekokkelauget

Hjelp LeChef med å komme med på hjemmekokkelauget :) http://delta.jernia.no/konkurranse/post/49/valentin-tomac

Paiastrofe! LeChef går på en blemme-nok en gang.

Hver gang jeg begynner å bli sånn upassende høy på pæra hva mine kokkeleringsevne anngår, klarer jeg å gjøre et eller annet som får frem litt sårt tiltrengt ydmykhet. I dag var det pai på menyen i ...

Kyllingrullade fylt med mangold. Servert med sauterte voksbønner, villris, tomat og paprikasaus.

Kyllingfilet er noe man kan bruke til mye rart. Noe av det beste jeg vet er å denge de skikkleig flate, og fylle de med alskens mulig godt. Denne gangen fylte jeg de med med mangold, har fåremelkso...

Stem på LeChef

http://delta.jernia.no/konkurranse/post/49/valentin-tomac

Høy hydrering, retardering, no knead. Ny lærdom og et par frustrasjoner.

Jeg har nevnt noe om en tidligere katastrofe når jeg har prøvd meg på brøddeiger med høy hydrering. På vanlig norsk betyr høy hydrering rett og slett at mengden vann er stor i forhold til mengen me...

Irish stew

Sommeren jeg nesten ikke har sett snurten av er over og høsten er her. Høst er ensbetydende med lam og fårikålsesong. Hva er da mer naturlig enn å lage Irish stew? Irish stew er en av disse herli...

Papardelle med svinekjøtt og snittebønner i tomat og salviesaus

Svinekjøtt og salvie er en kjempegod kombinasjon. Når jeg har lyst på pasta til stykker av kjøtt, synes jeg at spaghetti og lignende blir litt pinglete. Derfor papardelle. Papardelle er litt som ta...

Grovt landbrød

Sånn. Da er det helg, og hva passer vel bedre enn å starte helgen med litt baking. Doris var litt grinete tidligere i dag. Forklaringen på det er vel så enkel som at hun ikke har fått mat på en uke...

Epleterte

Som jeg har nevnt et par ganger så har vi en hageparsell. En av de tingen som gjør denne parsellen til himmel på jord, eller i alle fall i Oslo, er at det kryr av epletrær der. Ikke vet jeg hvor ma...

Insalata de fagioli verdi

Høsten er en herlig tid. Det bugner over av ferske grønnsaker. Selv om vi ikke er direkte bortskjemte andre deler av året av året, er vel utvalget på denne tiden litt bedre enn ellers. Nå er det ba...

Insalata Caprese

Siden en Capresesalat stort sett bare består av to ting skulle man tro at det er en enkel sak å lage en god Caprese. Det er det for all del også, men det finnes noen små fallgruber det kan være god...

Himmel på jord. Det er hageparsellen vår det.

Som jeg har nevt her tidligere en gang kom vi svært sent i gang på parsellen vår i år. Likevel bugner det nå av ymse diverse betevarianter, mangold og bønner. I dag var det i tillegg åpen dag i sko...

Pain Vivarais

Gårsdagen var en frustrende dag for en stakkars hobbybaker. Inspirert av storinnkjøp av mel og et nytt hjem til melet mitt., inntil nå har melet stort sett hatt midlertidige hjem rundt omkring i sk...

Fadese!!

Noe jeg ikke har vært særlig flink til å skrive om er fadeser, fjaskoer katastofale deiger jeg har satt osv osv osv. I dag hadde jeg tenkt at jeg skulle lage et brød type Vivarais. Doris var i stor...

Landbrød versjon MCMLXVII

Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prøve noe litt nytt. Ikke noen enorme forandringer, det er det sjelden snakk om når man prøver seg frem. Det jeg har gort denne gangen som jeg ikke har pleid å...

Spaghetti med mangold og bacon

Vi er så heldige at vi har en hageparsell. Her dyrker vi fulløkologiske, usprøtytede grønnsaker. Siden veien fra jordet til tallerkenen er veldig kort, blir smaken av grønnsakene våre desto mer fre...

Surdeigsbaguetter

Etter mye eksperiementering på kjøkkenet følte jeg meg i endelig klar for å ta fatt på å lage surdeigsbaguetter. De ble seende slik ut. Ikke alle ble like fine i formen men om jeg er fornøyd? Jepp!...

Geitmyra matkultursenter for barn, åpen gård 16.09.2012

Ta en potet! Av og til føler jeg meg litt priviligert fordi at jeg bor i Oslo. Jeg har tidligere skrevet litt om Geitmyra matkultursenter for barn. Geitmyra har som formål å lære barn å unge og bl...

Bondens marked

En av mine favoritt fritidssysler, er å gå på bondens marked. Kortreis mat fra småskalaprodusenter står i fokus. Bondens marked kan man finne på flere forskjellig steder i landet. I dag er er det f...
LeChef

LeChef

40, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits