desember 2011

Baker Hansen

Familen var ute på tur, og tenkte at det kanskje ville vær greit å stikke innom Baker Hansen p¨å St Haugen. Baker Hansen, publiserer stolt sin hostorie som begynner i 1861. Et stolt Oslo bakeri med...

Glühwien, Gløgg, Kuhano vino

Kjært barn har mange navn. Det vi snakker om er ganske enkelt varm vin med lokale varianter hva krydring og andre tilsetninger gjelder. Varm vin har sikkert blitt servert like lenge som man har lag...

Vinmonopolet

Jeg elsker Vinmonopolet! Vinomopolet er en av verdes aller største innkjøpere og det gjenspeiles blandt annet i vareutvalget. Jeg tillhører ikke de som på død og liv vil ha vin inn i butikkene, jeg...

Hjemmelaget sennep

Å lage sennep er ingen tryllekunst. Sennepen er den nordlige halvkules svar på chilien. Sennep er et av få krydder som er hjemmehørende i Europa, likevel er sennep dyrket og brukt i kinesisk matlag...

Daiquiri

Denne drinken ble visst nok til på Cuba da Daiquiri mining company plutselig kun hadde rom og lime å servere noen viktige foretningsforbindelser. Sukker ble brukt for å balansere drinken Ingredien...

Verdens beste boller

Har du noen sinne lurt på hvorfor bollene dine blir deigete og ekle, eller best egner seg som ukonvensjonelt artilleri og kastevåpen i gatekamper? Da er svaret egentlig veldig enkelt. Det er fordi...

Surdeigsstarter, eller surdeigsmor om du vil.

Ser at jeg har klart å gjemme oppskriften på hvordan å få igang en surdeig ganske godt. Oppskrift på surdeigsmor finner du her Det er denne type surdeig jeg har brukt i de fleste brødene her.

French 75

I dag er et 78 år siden forbudstidene i USA opphørte. Mange tror at forbudstiden var cockailens glansdager, og at de fleste cocktails ble oppfunnet for å kamuflere smaken av dårlig sprit. Fakta er...

Blåskjell

På denne tiden av året er blåskjellene på sitt aller aller beste. Når blåskjell pgså er enkelt å tilberede og ikke minst går veldig raskt, burde det ikke være mye å tenke på. Dampede blåskjell kan ...

Soffritto

Nesten en hver god gryte, saus eller suppe i Italia har en base av soffritto. En sofritto består som regel av like deler gulrot, selleristang, løk. Samt et sjenerøst tilskudd av hakket persille og ...

Sugo de pomodori

Skal du lage tomatsaus, kan du likeså godt lage mye. Denne sausen er en basis saus i det italienske kjøkken. Denne grunnsausen bør du egentlig ungå å krydre alt for mye slik at du kan bruke den til...

Endelig

Det er mulig at jeg er litt treig, men halleluja endelig en sjappe for slike som meg. http://www.barbershop.no/ Her finner du sånt som alle gutter og menn med respekt for eget ansikt burde benytt...

Jommen sa jeg smør!!

Til alle dere kostholdsdøgnfluer der ute. Til alle dere som skifter diet hvert jævla kvarter på jakt etter en tynn skrott. Jeg syntes dere var idioter før, nå direkte misliker jeg dere. Det siste n...
LeChef

LeChef

38, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits