Mat

Garam masala

Siden jeg har flyllet mye av aktivitene min til hjemmekokklauget.no, legger jeg en link til garam masala her: http://hjemmekokklauget.no/2013/06/garam-masala/

Salsiccia siciliana med rosmarin og parmesan polenta, lun salat av grillede grnnsaker, rdlk og balsamico kompott.

Salsiccia siciliana med rosmarin og parmesan polenta, lun salat av grillede grnnsaker, rdlk og balsamico kompott 15.10.2012 lage plser er ikke stor mer komplisert enn kverne kjtt. Er du ...

Pommes frittes med rosmaring og havsalt

Pommes frittes, eller det vre venner over dammen av en eller annen grunn kaller "French fries", kommer fra Belgia. Gjort skikkelig er det virkelig snadder, men slike greier du finner i frysedisken...

Hummus

Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dette trenger du: 1 boks kikerter saf...

Fry sauce

Dette er en skikkelig klassiker. Fry sauce skal ha blitt oppfunnet p restauranten Arctic circle rundt 1948. Den kan minne litt om Thousand island, selv om Thousand island som regel er tynnere og i...

Hjemmelagde hamburgerbrd. Ny og enda bedre versjon.

Hver gang jeg tenker at jeg endelig funnet den aller beste oppskriften p et eller annet, kommer jeg over noe nytt og enda bedre. Denne gangen skal jeg nye meg med si at dette er de beste hambur...

Lamburger, hjemmelaget hamburger av hstens lammekjtt

Hsten er over oss! Ikke at jeg merker stor forskjell med den sommeren vi har hatt. En av hstens definitive fordeler er at det er lammesesong. Butikkhyllene bugner av herlig, norsk lammekjtt. Jeg...

Ketchup

Elsket og hatet ... Sannsynligvis har du den i kjleskapet i en eller annen variant. Tomatketchupen fra Idun, Heinz, Mutti, eller gud forby Euroshopper sin. Det du sannsynligvis ikke har, er hjemme...

Paiastrofe! LeChef gr p en blemme-nok en gang.

Hver gang jeg begynner bli snn upassende hy p pra hva mine kokkeleringsevne anngr, klarer jeg gjre et eller annet som fr frem litt srt tiltrengt ydmykhet. I dag var det pai p menyen i ...

Kyllingrullade fylt med mangold. Servert med sauterte voksbnner, villris, tomat og paprikasaus.

Kyllingfilet er noe man kan bruke til mye rart. Noe av det beste jeg vet er denge de skikkleig flate, og fylle de med alskens mulig godt. Denne gangen fylte jeg de med med mangold, har fremelkso...

Irish stew

Sommeren jeg nesten ikke har sett snurten av er over og hsten er her. Hst er ensbetydende med lam og friklsesong. Hva er da mer naturlig enn lage Irish stew? Irish stew er en av disse herli...

Papardelle med svinekjtt og snittebnner i tomat og salviesaus

Svinekjtt og salvie er en kjempegod kombinasjon. Nr jeg har lyst p pasta til stykker av kjtt, synes jeg at spaghetti og lignende blir litt pinglete. Derfor papardelle. Papardelle er litt som ta...

Insalata de fagioli verdi

Hsten er en herlig tid. Det bugner over av ferske grnnsaker. Selv om vi ikke er direkte bortskjemte andre deler av ret av ret, er vel utvalget p denne tiden litt bedre enn ellers. N er det ba...

Insalata Caprese

Siden en Capresesalat stort sett bare bestr av to ting skulle man tro at det er en enkel sak lage en god Caprese. Det er det for all del ogs, men det finnes noen sm fallgruber det kan vre god...

Spaghetti med mangold og bacon

Vi er s heldige at vi har en hageparsell. Her dyrker vi fullkologiske, usprtytede grnnsaker. Siden veien fra jordet til tallerkenen er veldig kort, blir smaken av grnnsakene vre desto mer fre...

Hjemmelaget Majonaise, Majones, Mahonesa, Mayo

Majonaise er en klassiker. De fleste heller til at Majonaise ble til i 1756 etter at hertugen av Richelieu, Louis Franois Armand de Vignerot du Plessis sier over engelskmennene ved byen Mahon p M...

Hjemmelaget pasta med fersk tomatsaus

Jeg har en pastamaskin. Alt for ofte blir den stende ubrukt i skapet. Egentlig burde jeg bruke den mye oftere, for det er bde gy og gr raskt lage paste fra bunnen av. I tillegg er det en hygg...

Kyllingsuppe

Det er et aldri s lite vinterdrag i lufta, og jeg kjenner at jeg blir litt muggen langt inni den sommerhungrige kroppen min. Store og sm gr rundt og snufser med en aldri s liten vrforkjlelse....

Fredagskylling med hvitlk og timian

Etter en lang uke er det tid for litt fredagskos. Siden jeg var i det litt late hjrnet hadde jeg ikke s veldig lyst til henge over grytene i timer. Valget falt p helstekt kylling. Det er lite ...

Gresk salat

Grekere kaller ikke gresk salat for gresk salat derimot kaller de det for xjoratiki salata, noe du kan oversette med rustikk salat. Dette er en typisk sommersalat som vi nordmenn takket vre en glo...

Patates Riganates

Langtidsbakt lam p gresk vis th. og Patates riganates tv. Poteten kan som kjent brukes p mange mter, og selv om jeg har laget ovnsbakte poteter mange ganger har jeg aldri laget de helt p denne...

Langtidsbakt lam p gresk vis.

Hva denne retten heter p gresk ble jeg bare ndt til gi opp finne ut av. Ikke nsker jeg servere en halvdrlig google-oversett versjon av et navn heller. Hvis det er noen der ute som vet hva...

Melitzanosalata, grillet auberginemos

Dette er ogs en populrt tilbehr malantzanosalata p gresk og bab ganush p tyrkisk. Hvis du er litt lei hommous, eller om du bare har lyst utvide reportoaret litt, br du absolutt prve dette!...

Tzatziki

Litt blogsoftproblemer og psken kom litt i hinder for blandt annet denne saken. Tzatziki er kanskje den retten flest av oss her oppe p berget har vrt innom. Jeg er sikker p at det finnes like m...

Gresk aften i heimen

Blir ndt il avspise dere med et bilde i frste omgang oppskrifter kommer i morgenForfra og bakover: salat av grnne bnner, tzatziki, melitzanosalata, skoradlia, gresk salat med og uten feta, la...

Kniver

Et utvalg av noen av mine kjreste eiendeler fra venstre : rotkniv, utbeningskniv, kinesisk cleaver, japansk kokkekniv, japansk fileteringskniv, konditorkniv/brdkniv. Under knivene: vtstein og kj...

Spaghetti med kylling og asparges

Vr er Aspargestid. Jeg prver f i meg s mye som mulig av disse herlighetene mens sesongen er i gang. Asparges serveres i alle varianter her i heimen om dagen. Denne pastaretten med asparges og...

Verdens beste hamburger

I mange r har jeg vrt p leit etter den perfekte hamburgeren. Jeg har testet ut oppskrifter fra mang en stjernekokk, for vre rlig s har jeg alltid blitt litt skuffa. Det er mange oppskrifter...

Lakseburger med wokede grnnsaker og ris

Jeg kan ikke love at jeg klarer skrive om en ny rask middag hver eneste dag, men til vre meg er ikke to dager p rad s verst. Disse lakseburgerne kan varies i det uendelige og blir skikkelig ...

Skinke er skinke eller

Jeg innrmmer det gjerne. Min familie er storforbrukere av kokte skinker i ymse diverse varianter. Men er disse kokte skinkene egentlig skinker? Svaret er vel strengt tatt nei. Skal vi vre litt pe...

Surdeigspannekaker

Nr du baker med surdeig opplever du rett som det er at du ender opp med langt mere surdeig enn hva du har behov for. Jeg gir gladelig vekk i st og vest, men alikevel ser jeg meg desverre alt for ...

Ovnsbakt laks med lun potetsalat, soyasmr, grnnsaker, tomat og agurksalat

Denne middagen lar seg faktisk gjre p 25 minutter. Jeg innrmmer gjerne at bildet kunne vrt litt finere s her fr jeg skjerpe meg Det frste du br gjre hvis du skal lage mat kjapt, er sk...

Travel hverdag, posemat, andre uhumskheter og frysediskens ambivalens

Tidligere i dag skrev jeg en liten sak angende spinatsuppe fra bunnen av VS posesuppe. Etterp kikket jeg med litt rundt i blogghavet. Nr det kommer til raske middager, er det det helt hinsides h...

Spinatsuppe

Jeg lar meg aldri slutte forbause over hvor lett lurte vi er. Ta for eksempel posesuppe. I et par ti r n har det nrmest vrt en opplest og vedtatt sannhet at posesuppe er en tidsbesparende sup...

Hjemmelaget sennep

lage sennep er ingen tryllekunst. Sennepen er den nordlige halvkules svar p chilien. Sennep er et av f krydder som er hjemmehrende i Europa, likevel er sennep dyrket og brukt i kinesisk matlag...

Blskjell

P denne tiden av ret er blskjellene p sitt aller aller beste. Nr blskjell pgs er enkelt tilberede og ikke minst gr veldig raskt, burde det ikke vre mye tenke p. Dampede blskjell kan ...

Soffritto

Nesten en hver god gryte, saus eller suppe i Italia har en base av soffritto. En sofritto bestr som regel av like deler gulrot, selleristang, lk. Samt et sjenerst tilskudd av hakket persille og ...

Sugo de pomodori

Skal du lage tomatsaus, kan du likes godt lage mye. Denne sausen er en basis saus i det italienske kjkken. Denne grunnsausen br du egentlig ung krydre alt for mye slik at du kan bruke den til...

Jommen sa jeg smr!!

Til alle dere kostholdsdgnfluer der ute. Til alle dere som skifter diet hvert jvla kvarter p jakt etter en tynn skrott. Jeg syntes dere var idioter fr, n direkte misliker jeg dere. Det siste n...

Hjemmelaget pasta

lage pasta er noe de fleste ser for seg vre en litt slitsom affre. Sannheten er at du kan lage fersk pasta p mindre tid enn det tar deg koke opp pastavannet. 4 egg 200 g tipo 00 200...

Spaghetti carbonara

Dette er en fantastisk, enkel og rask middag. Hjemme hos oss har denne retten vrt trste mat i snart et tir. Opprinnelsen til spaghetti carbonara er usikker. Det verserer flere teorier, hvorav e...

Italiensk helaften

For en tid tilbake holdt jeg kurs for en gjeng hvor fokus var italiensk mat fra Toscana og Umbria. I dette innlegget, vil du finne retter s vel som vinforslag. Italia er i likhet me...

Tagliatelle con cozze e sugo de pomodori e saferano

Her er en herlig pastarett som fr tankene til lpe mot lettsidige sommernetter. En sensuelt saftig liten sak. Tagliatelle con cozze e sugo de pomodori e saferano Ingredienser for 4 porsjoner ...

Alioli

Denne spanske slektingen til Majones er dessverre noe man sjelden opplever f nytt her p berget. Jo da, du kan knapt nok spytte i Oslo uten treffe en sjappe som har dette p menyen. Men i be...

Hjemmelaget jevnet tomatsuppe

En ting jeg ikke skjnner er folk som kjper og lager Toro tomatsuppe. Eller andre posesupper. Suppe er s enklet og raskt lage at de fleste ikke tar kengre tid enn bruke en posesuppe. Bedre b...

Asparges med tomat concass

Jeg var s heldig at jeg fikk noen flotte asparges flybrne fra Provance i dag. De frste vraspargesene. Disse har jeg venta p lenge. Det er f ting jeg vet om som gir meg mere vrflelse enn dis...

Honolulu spareribs

Disse spareribsene er spektakulrt gode, de er s gode at jeg nesten fr en gastronomisk vt dagdrm heer jeg sitter. Tenk deg en perfekt blanding av redneck ribbe rafinert med herlige asiatiske s...

Salte mandler

Dette er fanatastisk godt og virkelig enkelt lage. P denne tiden av ret er mandler i ls vekt og veldig rimelig. Dette du trenger er 1/2 kilo mandler 1 eggehvite 1 1/2 -2 SS salt Sett stei...

Coq Au Vin

Coq au Vin Jeg vil tro at denne fantastiske klassikeren i likhet med mange andre ble til fordi man trengte gjre det meste utav de rvarene man hadde tilgjengelig. Gammel seig hane og sikkert...

Kjapp, godt, billig!! Pasta med spinat, bacon og pinjekjerner

Dette trenger du til fire personer500 gram av din favorittpasta200 gram bacon250 gram fersk spinaten god neve pinjekjerner3-4 fedd hvitlk salt pepper3-4 ss olivenoljeKok pastaen i rikelig saltet v...
LeChef

LeChef

42, Oslo

Flg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits