Mat

Garam masala

Siden jeg har flyllet mye av aktivitene min til hjemmekokklauget.no, legger jeg en link til garam masala her: http://hjemmekokklauget.no/2013/06/garam-masala/

Salsiccia siciliana med rosmarin og parmesan polenta, lun salat av grillede grønnsaker, rødløk og balsamico kompott.

Salsiccia siciliana med rosmarin og parmesan polenta, lun salat av grillede grønnsaker, rødløk og balsamico kompott 15.10.2012 Å lage pølser er ikke stor mer komplisert enn å kverne kjøtt. Er du ...

Pommes frittes med rosmaring og havsalt

Pommes frittes, eller det våre venner over dammen av en eller annen grunn kaller "French fries", kommer fra Belgia. Gjort skikkelig er det virkelig snadder, men slike greier du finner i frysedisken...

Hummus

Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dette trenger du: 1 boks kikerter saf...

Fry sauce

Dette er en skikkelig klassiker. Fry sauce skal ha blitt oppfunnet på restauranten Arctic circle rundt 1948. Den kan minne litt om Thousand island, selv om Thousand island som regel er tynnere og i...

Hjemmelagde hamburgerbrød. Ny og enda bedre versjon.

Hver gang jeg tenker at jeg endelig funnet den aller beste oppskriften på et eller annet, kommer jeg over noe nytt og enda bedre. Denne gangen skal jeg nøye meg med å si at dette er de beste hambur...

Lamburger, hjemmelaget hamburger av høstens lammekjøtt

Høsten er over oss! Ikke at jeg merker stor forskjell med den sommeren vi har hatt. En av høstens definitive fordeler er at det er lammesesong. Butikkhyllene bugner av herlig, norsk lammekjøtt. Jeg...

Ketchup

Elsket og hatet ... Sannsynligvis har du den i kjøleskapet i en eller annen variant. Tomatketchupen fra Idun, Heinz, Mutti, eller gud forby Euroshopper sin. Det du sannsynligvis ikke har, er hjemme...

Paiastrofe! LeChef går på en blemme-nok en gang.

Hver gang jeg begynner å bli sånn upassende høy på pæra hva mine kokkeleringsevne anngår, klarer jeg å gjøre et eller annet som får frem litt sårt tiltrengt ydmykhet. I dag var det pai på menyen i ...

Kyllingrullade fylt med mangold. Servert med sauterte voksbønner, villris, tomat og paprikasaus.

Kyllingfilet er noe man kan bruke til mye rart. Noe av det beste jeg vet er å denge de skikkleig flate, og fylle de med alskens mulig godt. Denne gangen fylte jeg de med med mangold, har fåremelkso...

Irish stew

Sommeren jeg nesten ikke har sett snurten av er over og høsten er her. Høst er ensbetydende med lam og fårikålsesong. Hva er da mer naturlig enn å lage Irish stew? Irish stew er en av disse herli...

Papardelle med svinekjøtt og snittebønner i tomat og salviesaus

Svinekjøtt og salvie er en kjempegod kombinasjon. Når jeg har lyst på pasta til stykker av kjøtt, synes jeg at spaghetti og lignende blir litt pinglete. Derfor papardelle. Papardelle er litt som ta...

Insalata de fagioli verdi

Høsten er en herlig tid. Det bugner over av ferske grønnsaker. Selv om vi ikke er direkte bortskjemte andre deler av året av året, er vel utvalget på denne tiden litt bedre enn ellers. Nå er det ba...

Insalata Caprese

Siden en Capresesalat stort sett bare består av to ting skulle man tro at det er en enkel sak å lage en god Caprese. Det er det for all del også, men det finnes noen små fallgruber det kan være god...

Spaghetti med mangold og bacon

Vi er så heldige at vi har en hageparsell. Her dyrker vi fulløkologiske, usprøtytede grønnsaker. Siden veien fra jordet til tallerkenen er veldig kort, blir smaken av grønnsakene våre desto mer fre...

Hjemmelaget Majonaise, Majones, Mahonesa, Mayo

Majonaise er en klassiker. De fleste heller til at Majonaise ble til i 1756 etter at hertugen av Richelieu, Louis François Armand de Vignerot du Plessis sier over engelskmennene ved byen Mahon på M...

Hjemmelaget pasta med fersk tomatsaus

Jeg har en pastamaskin. Alt for ofte blir den stående ubrukt i skapet. Egentlig burde jeg bruke den mye oftere, for det er både gøy og går raskt å lage paste fra bunnen av. I tillegg er det en hygg...

Kyllingsuppe

Det er et aldri så lite vinterdrag i lufta, og jeg kjenner at jeg blir litt muggen langt inni den sommerhungrige kroppen min. Store og små går rundt og snufser med en aldri så liten vårforkjølelse....

Fredagskylling med hvitløk og timian

Etter en lang uke er det tid for litt fredagskos. Siden jeg var i det litt late hjørnet hadde jeg ikke så veldig lyst til å henge over grytene i timer. Valget falt på helstekt kylling. Det er lite ...

Gresk salat

Grekere kaller ikke gresk salat for gresk salat derimot kaller de det for xjoratiki salata, noe du kan oversette med rustikk salat. Dette er en typisk sommersalat som vi nordmenn takket være en glo...

Patates Riganates

Langtidsbakt lam på gresk vis th. og Patates riganates tv. Poteten kan som kjent brukes på mange måter, og selv om jeg har laget ovnsbakte poteter mange ganger har jeg aldri laget de helt på denne...

Langtidsbakt lam på gresk vis.

Hva denne retten heter på gresk ble jeg bare nødt til å gi opp å finne ut av. Ikke ønsker jeg å servere en halvdårlig google-oversett versjon av et navn heller. Hvis det er noen der ute som vet hva...

Melitzanosalata, grillet auberginemos

Dette er også en populært tilbehør malantzanosalata på gresk og bab ganush på tyrkisk. Hvis du er litt lei hommous, eller om du bare har lyst å utvide reportoaret litt, bør du absolutt prøve dette!...

Tzatziki

Litt blogsoftproblemer og påsken kom litt i hinder for blandt annet denne saken. Tzatziki er kanskje den retten flest av oss her oppe på berget har vært innom. Jeg er sikker på at det finnes like m...

Gresk aften i heimen

Blir nødt il å avspise dere med et bilde i første omgang oppskrifter kommer i morgenForfra og bakover: salat av grønne bønner, tzatziki, melitzanosalata, skoradlia, gresk salat med og uten feta, la...

Kniver

Et utvalg av noen av mine kjæreste eiendeler fra venstre : rotkniv, utbeningskniv, kinesisk cleaver, japansk kokkekniv, japansk fileteringskniv, konditorkniv/brødkniv. Under knivene: våtstein og kj...

Spaghetti med kylling og asparges

Vår er Aspargestid. Jeg prøver å få i meg så mye som mulig av disse herlighetene mens sesongen er i gang. Asparges serveres i alle varianter her i heimen om dagen. Denne pastaretten med asparges og...

Verdens beste hamburger

I mange år har jeg vært på leit etter den perfekte hamburgeren. Jeg har testet ut oppskrifter fra mang en stjernekokk, for å være ærlig så har jeg alltid blitt litt skuffa. Det er mange oppskrifter...

Lakseburger med wokede grønnsaker og ris

Jeg kan ikke love at jeg klarer å skrive om en ny rask middag hver eneste dag, men til å være meg er ikke to dager på rad så verst. Disse lakseburgerne kan varies i det uendelige og blir skikkelig ...

Skinke er skinke eller

Jeg innrømmer det gjerne. Min familie er storforbrukere av kokte skinker i ymse diverse varianter. Men er disse kokte skinkene egentlig skinker? Svaret er vel strengt tatt nei. Skal vi være litt pe...

Surdeigspannekaker

Når du baker med surdeig opplever du rett som det er at du ender opp med langt mere surdeig enn hva du har behov for. Jeg gir gladelig vekk i øst og vest, men alikevel ser jeg meg desverre alt for ...

Ovnsbakt laks med lun potetsalat, soyasmør, grønnsaker, tomat og agurksalat

Denne middagen lar seg faktisk gjøre på 25 minutter. Jeg innrømmer gjerne at bildet kunne vært litt finere så her får jeg skjerpe meg Det første du bør gjøre hvis du skal lage mat kjapt, er å sk...

Travel hverdag, posemat, andre uhumskheter og frysediskens ambivalens

Tidligere i dag skrev jeg en liten sak angående spinatsuppe fra bunnen av VS posesuppe. Etterpå kikket jeg med litt rundt i blogghavet. Når det kommer til raske middager, er det det helt hinsides h...

Spinatsuppe

Jeg lar meg aldri slutte å forbause over hvor lett lurte vi er. Ta for eksempel posesuppe. I et par ti år nå har det nærmest vært en opplest og vedtatt sannhet at posesuppe er en tidsbesparende sup...

Hjemmelaget sennep

Å lage sennep er ingen tryllekunst. Sennepen er den nordlige halvkules svar på chilien. Sennep er et av få krydder som er hjemmehørende i Europa, likevel er sennep dyrket og brukt i kinesisk matlag...

Blåskjell

På denne tiden av året er blåskjellene på sitt aller aller beste. Når blåskjell pgså er enkelt å tilberede og ikke minst går veldig raskt, burde det ikke være mye å tenke på. Dampede blåskjell kan ...

Soffritto

Nesten en hver god gryte, saus eller suppe i Italia har en base av soffritto. En sofritto består som regel av like deler gulrot, selleristang, løk. Samt et sjenerøst tilskudd av hakket persille og ...

Sugo de pomodori

Skal du lage tomatsaus, kan du likeså godt lage mye. Denne sausen er en basis saus i det italienske kjøkken. Denne grunnsausen bør du egentlig ungå å krydre alt for mye slik at du kan bruke den til...

Jommen sa jeg smør!!

Til alle dere kostholdsdøgnfluer der ute. Til alle dere som skifter diet hvert jævla kvarter på jakt etter en tynn skrott. Jeg syntes dere var idioter før, nå direkte misliker jeg dere. Det siste n...

Hjemmelaget pasta

Å lage pasta er noe de fleste ser for seg å være en litt slitsom affære. Sannheten er at du kan lage fersk pasta på mindre tid enn det tar deg å koke opp pastavannet. 4 egg 200 g tipo 00 200...

Spaghetti carbonara

Dette er en fantastisk, enkel og rask middag. Hjemme hos oss har denne retten vært trøste mat i snart et tiår. Opprinnelsen til spaghetti carbonara er usikker. Det verserer flere teorier, hvorav e...

Italiensk helaften

For en tid tilbake holdt jeg kurs for en gjeng hvor fokus var italiensk mat fra Toscana og Umbria. I dette innlegget, vil du finne retter så vel som vinforslag. Italia er i likhet me...

Tagliatelle con cozze e sugo de pomodori e saferano

Her er en herlig pastarett som får tankene til å løpe mot lettsidige sommernetter. En sensuelt saftig liten sak. Tagliatelle con cozze e sugo de pomodori e saferano Ingredienser for 4 porsjoner ...

Alioli

Denne spanske slektingen til Majones er dessverre noe man sjelden opplever å få nytt her på berget. Jo da, du kan knapt nok spytte i Oslo uten å treffe en sjappe som har dette på menyen. Men i be...

Hjemmelaget jevnet tomatsuppe

En ting jeg ikke skjønner er folk som kjøper og lager Toro tomatsuppe. Eller andre posesupper. Suppe er så enklet og raskt å lage at de fleste ikke tar kengre tid enn å bruke en posesuppe. Bedre b...

Asparges med tomat concassé

Jeg var så heldig at jeg fikk noen flotte asparges flybårne fra Provance i dag. De første våraspargesene. Disse har jeg venta på lenge. Det er få ting jeg vet om som gir meg mere vårfølelse enn dis...

Honolulu spareribs

Disse spareribsene er spektakulært gode, de er så gode at jeg nesten får en gastronomisk våt dagdrøm heer jeg sitter. Tenk deg en perfekt blanding av redneck ribbe rafinert med herlige asiatiske s...

Salte mandler

Dette er fanatastisk godt og virkelig enkelt å lage. På denne tiden av året er mandler i løs vekt og veldig rimelig. Dette du trenger er 1/2 kilo mandler 1 eggehvite 1 1/2 -2 SS salt Sett stei...

Coq Au Vin

Coq au Vin Jeg vil tro at denne fantastiske klassikeren i likhet med mange andre ble til fordi man trengte å gjøre det meste utav de råvarene man hadde tilgjengelig. Gammel seig hane og sikkert...

Kjapp, godt, billig!! Pasta med spinat, bacon og pinjekjerner

Dette trenger du til fire personer500 gram av din favorittpasta200 gram bacon250 gram fersk spinaten god neve pinjekjerner3-4 fedd hvitløk salt pepper3-4 ss olivenoljeKok pastaen i rikelig saltet v...
LeChef

LeChef

42, Oslo

Følg LeChef med: bloglovin

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits